Ne vindem şi Termocentralele. Termocentrala Doicești, vândută pentru 61 milioane lei către firma European Energy Communications


Termocentrala Doicești, vândută pentru 61 milioane lei către firma European Energy Communications

Fosta sucursală Doicești a Termoelectrica, aflată în lichidare, va fi preluată, pentru 60,89 milioane lei (13,85 milioane euro), de către firma European Energy Communications SRL, înregistrată în București.

Firma a fost înființată în acest an, la data de 1 aprilie, și este controlată de European Communications SRO, din Cehia, cu 80% din acțiuni. Pe lista asociaților figurează și doi acționari persoane fizice, respectiv Ion Cebuc (6,67% din titluri) și Ioan Liviu Popescu (13,33% din părțile sociale). Administratorul European Energy Communications este Tamara Lysenko, persoană cu cetățenie ucraineană.

Sucursala Doicești a fost vândută printr-o licitație cu strigare, organizată vineri, 25 iulie, potrivit unui comunicat transmis marți de Muşat & Asociaţii Restructuring & Insolvency, în calitate de lichidator al Termoelectrica.

Activul scos la vânzare a fost format din centrala termoelectrică Doiceşti (jud. Dâmboviţa), staţia intermediară de comprimare din comuna Aninoasa (jud. Dâmboviţa), un apartament de serviciu, situat în municipiul Târgovişte (jud. Dâmboviţa şi imobile de tip rezidenţial şi club, situate în comuna Moroeni (jud. Dâmboviţa), potrivit comunicatului.

În 2012, guvernul a separat activele viabile ale Termoelectrica, respectiv termocentralele ELCEN Bucureşti, Electrocentrale Mintia şi Electrocentrale Paroşeni, care au fost transferate în controlul Ministerului Economiei. Reprezentanții statului anunțau atunci intenția de a transfera într-o nouă entitate alte “active valoroase” ale Termoelectrica, partea rămasă din companie urmând să intre în lichidare.

sursa: Economica.net

http://www.fluierul.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în DISTRUGERI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ne vindem şi Termocentralele. Termocentrala Doicești, vândută pentru 61 milioane lei către firma European Energy Communications

  1. Ioan B. zice:

    Echipamentele initiale ale acestei termocentrale, puse in functiune in anii ’50 ai secolului trecut, au fost importate din Cehoslovacia. Era interesant de stiut si cantitatea de fier/otel, cupru si aluminiu din echipamente si constructii si suprafata totala a terenului vandut cu aceasta ocazie. Daca o repun in functiune, e bine. Daca nu, nu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s