Universitățile americane se bat pentru un elev român. Îi oferă chiar și 70.000 de dolari pe an, doar să le devină student…


Performanțele internaționale ale elevilor români au devenit atât de obișnuite pentru noi încât, uneori, o știre potrivit căreia un elev a câștigat medalia de aur la olimpiada de la nu știu ce disciplină, trece pe facebook fără să facă foarte multe afișări, deși strânge multe like-uri și share-uri. Practic sunt mai multe like-uri și share-uri decât intrări pe articolul unde este prezentat acel succes. Ni se pare firesc, a devenit ceva obișnuit… Cu toate acestea, sunt extrem de puține țările în care acest lucru se petrece, ceea ce îl face să fie ieșit din comun.

Un astfel de elev eminent, care face cinste României, este și Costin Dobrin din Constanța, câștigător anul trecut al medaliei de aur la Olimpiada Internațională de Geografie. Datorită acestei performanțe, universități de prestigiu precum Harvard sau Columbia s-au bătut pentru el, oferindu-i burse de 70.000 sau 80.000 de dolari pe an, doar să îl aibă ca student.

costin-dobrin 2

Mă întreb, ironic: oare vreo universitate din România i-ar fi oferit măcar 3.000 de euro pe an ca să îi fie student? 😉

În cele din urmă, Costin Dobrin a ales Universitatea Columbia unde va studia din această toamnă științele pământului.

Iată ce spune el despre această licitație pe care au făcut-o universitățile americane, conformbusinessmagazin.ro: „M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor. Am aflat că la Columbia am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa și cercetarea pe timp de vară. Am văzut acolo facilităţiile, laboratoarele şi tot ceea ce înseamnă cercetare şi viaţa în campusul de la Columbia. Pot să spun că este exact ceea ce mi-am dorit”.

Să îi dorim succes și să sperăm că într-o zi se va întoarce acasă pentru a ajuta România să ajungă acolo unde îi este locul!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.