Americanii s-au facut din nou de ris, de data asta la Rio.


Liderii politici capitalisti americani, nu isi respecta sportivi, nu isi respecta poporul si sint lipsiti de demnitate, in fata banului, singurul pe care il respecta…

Am urmarit o mare parte a Olimpiadei de la Rio. Un spectacol sportiv de exceptie, cu lacrimi de bucurie si tristete, cu sportivi care si-au dedicat cea mai frumoasa parte a vietii pentru a dovedii ca sint cei mai buni in sportul pe care il indragesc.

Un spectacol pe care il putem vedea de citeva ori in viata, el desfasurindu-se la interval de patru ani.

Un spectacol in care americanii au introdus, ca deobicei, aroganta, sfidarea, frauda, ignoranta, dezinformarea si ingimfarea.

Am vazut inaintea Olimpiadei de la Rio si chiar pe perioada desfasurarii ei, prezentari rusinoase ale Satului Olimpic sau orasului care a gazduit Olimpiada. Am vazut pe ecranele televiziunilor americane, mizerie, apa poluata, cladiri neterminate, stadioane neingrijite, angajati lipsiti de profesionalism si multe alte aspecte negative, pe care americanii le-au pus pe “sticla” si in Media in general, pentru a oferii o imagine comparativa raportat la tara lor, care acum a devenit cea mai mare mizerie din grupul OECD, din toate punctele de vedere.

Dar, acesti americani atenti la detalii, nu ne-au informat sau nu si-au informat conationalii, despre ce reprezinta Brazilia, despre faptul ca Amazonul este cel mai mare riu al planetei si padurile din jurul lui sint plaminul planetei, pe care acesti americani il cancerizeaza zilnic cu poluarea si lipsa lor de interes pentru a semna Tratatul de la Kyoto.

Nu ne-au spus ce jaf fac companiile americane in zona de extragere a petrolului din Amazon si in toate tarile din Sud America. Nu ne-au spus ca acesti brazilieni cultiva porumb pe sute de mii de hectare pentru a produce etanol in cooperare cu firmele americane, dar in Brazilia sint un numar mare de oameni care traiesc in “favelas”, intr-o saracie si o foame de nedescris, dar etanolul pleaca spre America sau destinatiile decise de americani.

Colac peste pupaza, cum am spune noi, americanii au gasit ca normal sa isi bata joc si de proprii lor sortivi participanti la Olimpiada cu rezultate de exceptie.

Acesti sportivi, cistigatori ai multor medalii, se intorc acasa datori fata de America, liderii politici considerind ca America nu este datoare fata de ei, dupa ce au urcat pe treptele podiumului olimpic, au plins de bucurie si au tinut mina la inima in semn de respect pentru tara lor, la intonarea imnului national…

Acesti sportivi, sint acum fortati, la intoarcere in SUA, sa plateasca taxe grele pentru medaliile cistigate…

Echipa de gimnastica americana este major afectata, sportivele lor facind un spectacol de exceptie si lasindu-ne cu lacrimi in ochi, in amintirea lui Nadia, Teodora&Co, prin intermediul carora peste tot in lume este cunoscuta Romania. Aceste fete minunate din SUA, au cistigat tot ce se putea cistiga intr-un spectacol greu de imaginat. Dar America nu are nevoie sa fie cunoscuta prin sportivii ei ci prin razboaie si crime..

Simone Biles, gimnasta americana de numai 19 ani, care a cistigat la Olimpiada patru medalii de aur si una de bronz, va fi taxata masiv de agentia de taxe americana IRS. Ea va trebui sa plateasca  taxe pentru medaliile cistigate, suma de 43.560$…find taxata la o valoare estimata a medaliilor de 2milioane de dolari, cu o taxa de 39,6%…

Capitalisti  americani sint primi pe glob care au inventat o noua taxa si anume „Taxa pe Victorie”… O rusine de proportii in care s-a invaluit din nou America corporatiilor care eludeaza fiscul cu miliardele de dolari, transfera veniturile in paradisurile financiare, aplica procedee de genul „Inversion Tax” si „Double Dutch” pentru a nu plati nici un cent taxe, in timp ce IRS taxeaza sportivii americani de care ne vom aduce aminte cu totii, in timp ce corporatiile sint pe lista uitarii noastre si chiar detestate de noi pentru ceea ce fac…

Dar, in afara medaliilor de aur, sa vedem citi bani primesc acesti medaliati pentru efortul lor gigantic.

Pentru medalia de aur, primesc 25.000$, pentru cea de argint primesc oficial 15.000$,  iar pentru cea de bronz 10.000$, dupa o munca de mii de ore si renuntari…acesti sportivi sint mai taxati in America decit cistigatorii la loterie… Taxa pentru medalii se face functie de valoarea metalului incorporat, dar aceasi americani, uita ca medaliile de aur sint doar placate cu aur si valoarea lor este de 600$, cele de argint sint 300$ iar cele de bronz…4 dolari, ele continind mai mult cupru..

Taxele impuse de IRS pentru medalii sint urmatoarele: 9.900$ pentru aur, 5.940$ pentru argint si 3.960$ pentru bronz…

http://www.atr.org/irs-team-usa-medalists-pay

Michael Phepls, a carui valoare este estimate, in stil capitalist, la 55 milioane de dolari, va trebui sa plateasca 55.000$ pentru medaliile cistigate la natatie…

Aceasta mascareala de tip american se intimpla dupa ce acelasi guvern de mascarici au scutit mii de corporatii americane de taxe, dupa care aceste corporatii primesc bani cu dobinda zero de la banci, concediaza lucratorii si pleaca cu banii in China, pentru a crea clasa de mijloc acolo si oferind taxe statulu chinez, in timp ce in tara lor IRS ul taxeaza sportivii din lipsa de bani la fondul din taxe….

Ce poate insemna acest lucru? Unde este respectful fata de valori si effort, in aceasta ecuatie? Nicaieri, pentru ca respectul vine doar fata de bani, in rest, totul este doar surse pentru cei ce nu au trait niciodata emotiile unor astfel de momente…

http://www.bbc.com/news/magazine-19101429

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s