Cine va achita nota de plata a UK, odata cu iesirea britanicilor din UE? Finalul aceastei uniuni este foarte aproape…


Tarile sudice europene, ingropate in datorii si cu structurile economice demolate, trebuind sa faca fata unui val masiv de refugiati, ele avind si o populatie slab pregatita pentru a evolua pe scena artificiala a globalizarii creata de americani in vederea exportului unui tip de capitalism comandat, aceste tari nu au cum sa preia nota de plata a UK, in cazul dorintei lor de a ramine o asa zisa uniune economica.

Aceste tari sudice vor cere ajutor in continuare…  De la cine? Cel mai probabil de la Germania sau tarile nordice care sint in UE. Dar, Suedia se confunta cu un val de refugiati major, cu un sistem bancar care incepe sa se clatine si cu o populatie care cu siguranta nu este dispusa sa sprijine tarile sudice ale UE. Finlanda este intr-un echilibru fragil datorita transelor de ajutoare oferite tarilor sudice si mecanismelor generate de germani pentru a-i implica in sprijinirea economiilor cu probleme din partea centrala si sudica a Europei.
Al doilea aspect ar fi de ordin cultural, care creaza o diviziune majora intre tarile UE, spre exemplu austriecii nu vor putea agrea niciodata cu stilul de viata francez, la fel nici finlandezii cu stilul de viata al grecilor si asa mai departe, ceea ce face ca integrarea intr-un cadru legislativ comun sa fie extrem de grea.
In alta ordine de idei, tarile europene au fost perioade lungi in razboi unele cu celelalte, ceea ce fac ca ele sa agreeze cu un tip de cooperare, dar ele nu vor agrea niciodata ca un fost dusman sa dicteze politicile celorlalti, ceea ce ar face ca unele tari sa fie mai vocale decit altele si sa caute dominarea celorlalte.
De la inceputurile ei, UE a schiopatat mereu si tot mereu s-au gasit scuze si eventual planuri irealizabile prin care sa se arate ca este o perioada tranzitorie. In mod constant, Bruxellesul a gasit ca cei ce conduc uniunea din acest oras, stiu mai bine decit popoarele UE ce este bine pentru aceste milioane de oameni, chiar decit ei insusi, in conditiile in care aceste organisme ale UE nu au fost alese democratic ci prin numiri, fara a se sti vreodata ce a stat la baza acestor numiri de persoane incapabile.

Bruxellesul doreste sa dicteze politici economice unor tari pe care le impidica sa isi dezvolte propriile lor politici economice. Liderii tarilor UE, merg acasa si explica popoarelor lor ce trebuie facut, dar nu le explica faptul ca acea gasca de infractori de la Bruxelles, actioneaza ca o oligarhie, ceea ce ar duce la iesiri in strada sau o totala lipsa de motivare a popoarelor, ceea ce ar fi si mai rau pentru liderii acestor tari.
Iesirea UK, face ca lucurile sa devina si mai delicate si cu mai multe semne de intrebare pentru economiile UE, ramase, care nu isi mai pot gasi cadenta.

Poate supravietui UE fara UK? Este greu de crezut, pentru ca cineva ar trebui sa acopere nota de plata achitata pentru ani de zile de catre britanici.
Fara discutie ca vom vedea o serie de politicieni din UE creind mecanisme care sa impiedice iesirea rapida a UK din UE, creind intirzieri in vederea continuarii „cotizatiilor” UK fata de UE. Vom vedea reactii ale Curtii Supreme a UK in fata acestor mecanisme si tensiunile vor fi in crestere.
Urmaresc interpelarile politicienilor UE in Parlamentul European si vad aceleasi figuri care anuntau un dezastru iminent pentru UK, in cazul iesirii tarii din UE, acum ei incearca temporizari politice prin crearea de mecansime economice pentru intirzierea iesirii britanicilor din UE.
Dezastrul va fi cu siguranta pentru Bruxelles si nu pentru UK.
Britanicii nu au fost niciodata „total casatoriti” cu UE, ei au trait intr-un concubinaj economic, dar in realitate a fost un concubinaj in care UK platea datoriile altora. In 2015, numai in 2015, britanicii au platit peste 20 de miliarde de dolari la bugetul UE, in timp ce UE a cheltuit pentru UK in jur de 7 miliarde de dolari, ceea ce face ca, contibutia neta a UK la UE sa fi fost de aprox.
13 miliarde de dolari, o pierdere de aprox. 65% din asa zisa investitie britanica la UE.

Banii nu au fost nici cheltuiti eficient de infractorii de la Bruxelles, ba mai mult, nici o serie intreaga de restrictii nu au fost ridicate de catre UE pentru a permite brutanicilor sa activeze pe mai multe planuri in UE, insa banii au fost in mare parte destinati programelor de ajutorare a tarilor sudice si centrale ale UE.
Cind vor inceta britanicii sa mai plateasca cotizatia lor pentru UE?
Vor avea loc intirzieri generate voluntar de Bruxelles. Vor avea loc dezbateri furtunoase intre politicienii britanici, in concordanta cu pozitia potentialilor votanti, care asteapta o schimbare si mai putine scuze. Nici un britanic nu se asteapta sau nu poate fi de acord cu o prelungire a platilor UK catre UE.
Dar totusi, cine va achita nota de plata care pina acum revenea UK?
Trebuie spus ca UK era si inca mai este, unul dintre cei mai mari contribuabili la UE, datorita faptului ca celelalte tari ale UE nu faceau fata economic trendului acesti uniuni si nu isi puteau acoperii cheltuielile, lasind la o parte datoriile care trebuiau achitate pentru functionarea UE ca o uniune.
Liderii acestui circ UE, nu au inteles si nici nu au vrut sa accepte niciodata consolidarea(sindicalizarea) datoriilor tarilor membre, adica punerea la un loc a acestor datorii si sa considere o datorie a UE la un moment dat, dupa care, orice tara din UE cu un guvern iresponsabil, care face datorii inutile, sa isi ia datoriile pe cont propriu si chiar sa existe mecanisme de control a situatiei si totala transparenta financiara.

Nu s-a vrut acest lucru pentru ca le era frica de vot, tocmai infractorilor de politiceni vestici ai UE, care pierdeau un „cozonac” extrem de gustos prin votul popular care i-ar fi scos din joc.
Franta nu isi poate plati propriile facturi, lasind la o parte facturile venite de la UE.
A ramas doar Germania, care sa devina sau sa ramina in continuare contribuabilul principal la UE, care de fapt este responsabila total pentru crearea acestei uniuni a dezastrului economic.
Va vinde Merkel poporului german aceasta idee de a contribui major la cutia milei UE? Le va putea spune Merkel germanilor ca doreste un al „Patrulea Reich” care sa controleze celelelate economii din UE?
Greu de crezut ca germanii vor accepta scuzele si ratiunile lui Merkel…si cu siguranta totul se va narui. Popularitatea cistigata de Merkel, datorita pozitiei ei dupa iesirea britanicilor din UE a fost „compensata” de o cadere majora a acestei popularitati datorita modului in care a condus aceasta criza de proportii a refugiatilor, care aduce dupa sine o alta factura imensa pentru contribuabilii germani la bugetul tarii si uniunii.
Va putea continua UE sa functioneze dupa acest impact al iesirii britanicilor?
Cele mai multe tari ale UE se vor intreba de ce nu mai primesc sprijinul UE, in timp ce infractorii de la Bruxelles isi vor mentine avantajele si salariile enorme dar si gradul de coruptie care ii tine pe pozitii.

Alte tari se vor intreba de ce returul participarii lor la bugetul UE este diminuat major, lasindu-le cu o serie de programe economice si sociale suspendate in tarile lor dar si cu un mare semn de intrebare daca vor mai fi dispuse sa „cotizeze” la fel la fondul UE. In acest moment, 19 tari ale UE sint primitoare de ajutoare ale uniunii, fara sa ofere ceva, deci cu o balanta deficitara UE, aceste tari trebuind ajutate, iar pirghiile pentru a crea un sprijin, sint din ce in ce mai putine.

Cu siguranta, politicienii din aceste 19 tari primitoare de ajutor economic impart puterea in UE si tot cu siguranta, ele vor dori sa ramina in UE, ca si Romania, dar nu va exista baza materiala pentru acest lucru si vor fi dezamagite cit de curind, pentru ca Depresiunea Economica este cuvintul de ordine care va guverna UE si nu numai, din aceasta toamna.

Problemele economice vor fi prioritare in fata celor conceptuale, iar eliminarea acestei uniuni a circului economic va fi ceruta de toate fortele interioare ale ei, de la cel mai jos nivel, la cel mai ridicat.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s