Casă tubulară de sticlă construită în jurul unui copac


Un arhitect din Kazakstan încearcă să răstoarne orice inhibiție atunci când vine vorba de cum și unde să-ți construiești o casă. „Acum doi ani, am creat design-ul unei case. Era ceva inofensiv și cât mai aproape de natura pe care o iubesc și o respect. Natura ne hrănește și noi ne batem joc de ea. Am crezut atunci că nu va deveni o relalitate, dar acum văd visul cu ochii. Eram în cautarea unei soluții care ar ajuta în viitor, pentru a evita distrugerea pădurilor.  Vrem să trăim cu natura în armonie. Așa că am proiectat o casă tubulară de sticlă în jurul unui copac.” a declarat arhitectul Aibek Almasov, creatotul casei inedite din mijlocul pădurii.

tubular-glass-tree-house-aibek-almassov-masow-architects-8
La început totul a părut o idee de poveste care se credea că va rămâne doar pe hârtie sau doar ca un prototip construit pentru a susține viziunea arhitectului. Acum însă, firma de arhitecți implicată în proiect a găsit investitori și doritori de astfel de case. „Unul dintre ei deține o fabrică pentru producția de sticlă cu panouri solare transparente” declară arh. Aibek Almasov.

„Scopul principal al acestui proiect este acela de a oferi o alternativă la agitația vieții urbane”, a spus arhitectul. „Ne-am dorit să combinăm capacitățile de design industrial modern cu bogăția naturii și frumusețea sa.”

tubular-glass-tree-house-aibek-almassov-masow-architects-9
Zidurile din sticlă și tavanul, dezvăluie patru etaje înguste, în formă de inel, precum și o scară albă în spirală, care se încadrează în jurul trunchiului copacului. Balustradele din lemn înconjoara atriul la fiecare nivel, astfel încât nu blocheaza punctele de vedere.

„Urcarea pe scări în această casă neobișnuită ar putea fi comparată cu etapele de purificare spirituală, iluminare, armonizarea cu mediul înconjurător”, a spus arh. Almassov.

2-tree-house-aibek-almassov-forest-architecture1

tubular-glass-tree-house-aibek-almassov-masow-architects-1traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com, dezeen.com

http://www.cunoastelumea.ro/

This entry was posted in FRUMUSETI DIN LUME. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s