Anchetă în Italia. Cum au consolidat autoritățile numai pe hârtie clădirile din Amatrice:


O plasă de țânțari acoperită cu rigips, pe post de structură antiseism la o școală din localitate

Anchetă în Italia. Cum au consolidat autoritățile numai pe hârtie clădirile din Amatrice: O plasă de țânțari acoperită cu rigips, pe post de structură antiseism la o școală din localitate

La câteva zile de la cutremurul devastator din Amatrice, italienii încep să se întrebe cum a fost posibilă o asemenea catastrofă, în condițiile în care un miliard de euro a fost cheltuit pentru consolidarea zonei după seismul din 2009.

O școală din localitatea Amatrice a fost distrusă de două ori de cutremur în ultimii 7 ani. Prima oară în 2009, de seismul din L’Acquila. A fost însă reconstruită și redeschisă în 2012, cu promisiunea că îndeplinește toate criteriile antiseism.

„Asta e structura antiseism – o plasă de țânțari, acoperită cu rigips. Ăsta e un perete gol. Aici avem polistiren unde nu trebuia să fie, asta nu e o cuplare tehnică, iar aici este porțiunea care trebuia să susțină pereții. E doar o plasă”, spune Antonio Moretti, geolog la Universitatea din L’Aquila.

700 de mii de euro de la bugetul local au fost cheltuiți – o investiție care miercuri dimineață s-a transformat în moloz.

Și nu este singura clădire din Amatrice cu aceeași soartă. Un spital și o grădiniță au fost grav avariate. În Accumoli, turnul unei biserici, de asemenea reconsolidat – cel puțin pe hârtie, a căzut peste o casă și patru oameni au murit.

Procurorii italieni vor să afle de ce s-a întâmplat acest lucru, potrivit tvr.ro. Polițiștii au fost trimiși să păzească ruinele primăriei din Amatrice, pentru ca nimeni să nu fure documentele oficiale în care figurează ce companii au obținut acele contracte publice.

„Autoritățile locale vor fi parte la proces, la anchetă, și toate documentele sunt păstrate. Fiți siguri, comuna Amatrice nu va trece cu vederea pe nimeni”, asigură Sergio Pirozzi, primarul din Amatrice.

http://www.activenews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s