Manifestare impresionantă la 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial: Soldații români au trecut din nou Carpații


O ceremonie impresionantă a avut loc în județul Harghita, la un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Brigada 61 Vânători de Munte și localnicii din Carpații Orientali, acolo unde s-au dat cele mai grele lupte, i-au comemorat sâmbătă seară pe eroii care s-au jertfit pentru înfăptuirea României Mari.

După apusul soarelui, simbolic, soldații români au trecut din nou Carpații prin pasurile Tulgheș, Ghimeș-Palanca și Oituz.

30 de vânători de munte însoțiți de zeci de localnici au pornit sâmbătă seară în marș, cu torțe, din localitatea Palanca spre fosta granița a Imperiului Austro-Ungar.

Acolo se află și monumentul eroului Emil Rebreanu, fratele scriitorului Liviu Rebreanu. Era ofițer și a fost executat de trupele austro-ungare pentru dezertare și spionaj, după ce a fost prins în timp ce încerca să se alăture trupelor române.

Pe tot traseul de 3 km, militarii români au intonat cântece patriotice, iar localnicii au aprins lumânări pe care le-au așezat pe marginea drumului, în memoria celor căzuți la datorie, potrivit tvr.ro. Aproape fiecare familie din comuna Palanca a pierdut pe cineva în bătăliile pentru reîntregirea țării.

aici video:

http://stiri.tvr.ro/soldatii-romani-au-trecut-din-nou-carpatii-manifestare-simbolica-la-100-de-ani-de-la-intrarea-romaniei-in-primul-razboi-mondial_77822_video.html#view

 

http://www.activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ISTORIE RECENTA RO.(razboi). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.