Mihai Viteazul, ridiculizat de Primăria Sfântu Gheorghe: Un profitor care s-a autoproclamat principe peste „principatele române”


Mihai Viteazul, ridiculizat de Primăria Sfântu Gheorghe: Un profitor care s-a autoproclamat principe peste "principatele române"

Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de Antal Árpád András, membru UDMR, a amplasat în centrul orașului, la doi pași de primărie, un aparat electronic pentru informarea turiștilor care vizitează municipiul.
Din păcate, descrierea grupului statuar Mihai Viteazul este una batjocoritoare la adresa voievodului român. Rolul lui Mihai Viteazul în istoria românilor este ridiculizat, iar voievodul român este chiar batjocorit, fiind catalogat drept un profitor, potrivit dantanasa.ro.
În schimb, Primăria Sfântu Gheorghe a omis să publice informații și despre Catedrala Ortodoxă Română, aflată în plin centrul orașului.
Turiștii care vizitează municipiul Sfântu Gheorghe pot citi următorul text despre grupul statuar Mihai Viteazul din centrul municipiului Sfântu Gheorghe:
„În 1943 s-a dorit ca în această piață să fie ridicată o statuie în memoria eroului revoluționar Gabor Aron, dar greutățile materiale cauzate de război, precum și schimbarea regimului nu au făcut-o posibilă.
Pe timpul republicii socialiste, la mijlocul anilor 70, în această piață s-a ridicat o statuie în cinstea preamăritului erou al istoriei românilor, Mihai Viteazul. Mihai Viteazul, profitând de starea tulbure din Transilvania la sfârșitul secolului al XVI-lea, s-a autoproclamat principe, iar puțin mai târziu, voievod al Moldovei.
În istoriografia românească, voievodul Mihai a devenit erou legendar al primei unificări a „principatelor române”, adică Țara Românească, Moldova și Transilvania. Grupul statuar a fost realizat în stil clasic, în centru aflându-se conducătorul călare, iar lângă el, cei cinci eroi secundari, care îl proslăvesc pe voievod”.
Reclame
Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Mihai Viteazul, ridiculizat de Primăria Sfântu Gheorghe: Un profitor care s-a autoproclamat principe peste „principatele române”

  1. daniel zice:

    Ar fi mai bine ca acest intrus sa studieze istoria Rominiei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s