NIASCHARIAN – Un film extraordinar în care savanții străini confirmă că prima scriere din lume este cea de la Tărtăria.


niascharian 1

Ce poate fi mai plăcut decât să vezi nume mari ale arheologiei și istoriei internaționale spunând că prima scriere din lume este cea de la Tărtăria și că cea mai veche civilizație este cea care s-a format la noi, de-a lungul Dunării?

Ei bine, regizorul Leonardo Tonitza a reușit un lucru extraordinar: să filmeze artefacte senzaționale cum ar fi Amuletele de la Tărtăria, Tăblițele din plumb din Tezaurul de la Sinaia, Codexul Rohonczi, Biblia lui Wulfilla, Gresia de la Cosăuți și multe altele și, în același timp, să obțină interviuri de excepție de la  importanți cercetători străini și români în legătură cu cea mai veche scriere și cea mai veche civilizație din lume.

Potrivit regizorului, primul documentar al trilogiei ‘”Niascharian”, cel pe care îl puteți viziona mai jos, este un film dedicat celei mai vechi scrieri din lume și continuității sale ca și scriere sacră pe parcursul a cca. 8 milenii, în teritoriul actual al României.

Cu speranța că acest film va fi pentru toți românii o sursă de revelații, iar pentru detractorii istoriei noastre o palmă zdravănă peste ceafă, vă invit să vă petreceți o oră și 17 minute alături de oameni care au lucruri importante să vă împărtășească.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

http://adevaruldespredaci.ro/

Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR(doc.). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la NIASCHARIAN – Un film extraordinar în care savanții străini confirmă că prima scriere din lume este cea de la Tărtăria.

 1. 1traducator zice:

  Am reblogat pe 1traducator. Multumesc.

  Apreciază

 2. Ioan B. zice:

  Sincere felicitari realizatorilor filmului!. Totusi nu pot sa tac si sa nu spun si ce gandesc: „Cu o floare nu se poate face primavara” sau poate chiar cu mai multe si despre care n-am auzit eu. In timp ce „marii nostri istorici contemporani” au ramas „meduzati” la originea latina a limbii si chiar a poporului romani, iata ce scriu vecinii unguri „Prin urmare, se pare că o revizuire fundamentală a istoriei Ungariei timpurie este necesară pentru a se ajunge la o imagine mai exactă, și multă muncă de cercetare rămâne de făcut în acest domeniu. Pe baza informațiilor disponibile, se pare cel mai probabil ca ungurii sunt o sinteză a popoarelor care s-au stabilit în Bazinul Carpatic inca din perioada neolitică până în evul mediu: popoarele sumeriene legate de origine Apropiat-Est (neolitic, cupru si bronzului), urmate de sciți (a 6-c. BC), hunii (a 5-c. AD), avari (a 6-c.), maghiarii (al 9-lea c.), pecenegii (11-C.), și cumanilor (al 13-lea c.). Această sinteză maghiară caracterizează printr-o omogenitate etno-lingvistică remarcabilă și a rămas extrem de diferențiat de mult mai numeroase popoare indo-europene din jur. Concluzia care se poate trage din aceasta este că ungurii au putut să păstreze identitatea etno-lingvistică și să mențină o majoritate demografică sau masa critică în Bazinul Carpatic, ca urmare a fluxului periodic al popoarelor etno-lingvistic conexe. Aceste popoare au fost desemnate în 19 c. ca Turanians, și Sumerienii, sciți, huni, avari și maghiari au fost considerate ca aparținând acestui grup etno-lingvistic.

  În prezent , există încă multe concepții greșite în ceea ce privește popoarele turanice: ea este încă pe scară largă crezut, în mod eronat, că sciții erau un popor indo-europene, că hunii și avari erau popoarele turcice vorbitoare de rasă mongolă sau de origine, și că maghiarii au fost un amestec de elemente și turcice finlandez. Aceste concepții greșite provin dintr – o perspectivă istorică inexacte , care nu a recunoscut existența unei entități turanic distincte în mijlocul conglomerate multi-etnice ale sciților, huni, avari, și ungurilor, ale căror imperii au constat din federații tribale , care a inclus diverse alte grupuri etnice: indo -Europeans, precum și uralică și popoarele altaice pe lângă elementele turanice dominante. Se pare acum că acest grup etno – lingvistic turanic la care ungurii era un grup distinct de care uralică și grupurile etno – lingvistice altaice mai târziu a evoluat printr – un proces de difuzie etno – lingvistic și hibridizare. Această explicație a afinităților existente etno – lingvistic între maghiari și uralică și grupările altaice ar fi mai mult , în conformitate cu cele mai recente descoperiri cu privire la acest subiect. Având în vedere aceste constatări, s -ar părea oportun să re-examineze această întrebare în mod obiectiv, evitând prejudecățile ideologice impuse în mod oficial , care au umbrit problema inca de la mijlocul secolului al 19 c. și încă mai continuă să facă acest lucru astăzi.”. Textul este preluat de pe Internet de la adresa: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=ro&prev=search&rurl=translate.google.ro&sl=en&u=http://www.hunmagyar.org/tor/controve.htm&usg=ALkJrhi1Tt6YRWhBK3IIqNLASDN7lUnrDA .Documentul l-am gasit cautand:
  Magyar + origins + and + ancient + europe . Daca veti da cautare pe cele mentionate veti descoperi cum se pregateste „profesionist” o alta istorie pentru locurile unde românii dainuuesc de multe mii, poate zeci de mii de ani. In acest timp noi cantam …..sau „luptam” indarjiti sa „moara capra vecinului”. Pacat!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.