Stupoare – Apel din Israel: „Nu distrugeți ISIS, ar fi o greșeală strategică!” – De cred unii evrei că ISIS le este de folos?!?


Acest articol este despre cinism dus la extrem…

Conform NapocaNews,

<<Directorul unui influent think tank din Israel cere Occidemtului sa nu distruga ISIS pentru ca organizatia jihadista poate fi un „instrument util in subminarea Iranului, Hezbollahului, Siriei si Rusiei”.

Efraim Inbar, directorul Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA), o organizatie care colaboreaza cu NATO si guvernul israelian, afirma ca ISIS poate servi unor „scopuri strategice” ale Occidentului, cum ar fi subminarea Iranului, Hezbollahului, Siriei si Rusiei, scrie Salon.com.

„Prin cooperarea cu Rusia pentru a distruge ISIS, Statele Unite comit o prostie strategica care va intari axa Moscova-Teheran-Damasc”, a scris Inbar intr-un articol intitulat „Distrugerea Statului Islamic este o greseala strategica”.

„Vestul ar trebui sa subrezeasca Statul Islamic, dar nu sa il si distruga. Un ISIS slabit este preferabil unui ISIS distrus”, a subliniat israelianul.

Inbar a tinut sa respinga si argumentul ca distrugerea ISIS ar aduce stabilitate in Orientul Mijlociu: „Stabilitatea nu este o valoare in sine. Aceasta este dorita doar daca serveste intereselor noastre. Instabilitatea si crizele pot potenta uneori schimbari pozitive”.

caricatura isis

Directorul BESA a tinut sa sublinieze ca „principalul inamic” al Vestului nu este ISIS, ci Iranul. El l-a acuzat pe Obama ca a „exagerat pericolul reprezentat de ISIS pentru a legitima Iranul drept actor responsabil in regiune”.

Inbar a adaugat ca ISIS este util pentru ca se opune regimului lui Bashar al-Assad. „Daca regimul sirian supravietuieste, ceilalti islamisti radicali, cum ar fi Al Nusra, si-a putea gasi alte zone de actiune, cum ar fi in apropiere de Paris si Berlin”.

La cateva zile dupa aparitia acestui articol, un alt oficial din BESA, David M. Weinberg, a publicat si el un articol similar intitulat „Chiar ar trebui sa fie distrus ISIS?” in Israel Hayom, o publicatie infiintata de miliardarul Sheldon Adelson. Acesta este foarte apropiat de premierul Benjamin Netanyahu.

Weinberg apara teoriile colegului sau si se refera la ISIS cu termeni precum „idioti utili”. El a aratat ca Iranul si Rusia reprezinta, de departe, „un mult mai mare pericol decat Statul Islamic”.

Weinberg a lucrat pentru guvernul israelian si a fost purtator de cuvant al Bar Ilan University.>>

Sursa: Napoca News

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s