BNR „supraveghează” ca românii să fie jecmăniți. Instituțiile Financiar Nebancare acordă credite și cu dobânzi de peste 2.000% pe an pe baza aprobării de funcționare date de BNR.


Instituțiile Financiar Nebancare acordă credite și cu dobânzi de peste 2.000% pe an

Instituțiile financiare nebancare din România, cunoscute și ca IFN-uri, pot practica dobânzi de peste 2.000% pe an, conform unei dezvăluiri a avocatului Adrian Cuculis.

“Poate că am mai văzut dobânzi mari şi cu probleme, poate că am mai văzut comisioane abuzive şi penalizări incredibile, dar să iei un credit de 1.290 de lei şi să plăteşti 26.690 lei, adică cu doar 2068% mai mult pe an, cred că putem spune cu toţii că este imoral.

Cred, că extrasul din contractul cu Ferratum România IFN, ce este sub “strictă” supraveghere a BNR, este absolut grăitor, iar atunci când vă gândiţi că totuşi ar fi bine să faceţi un împrumut de acest gen, să aveţi în vedere, ce aveţi de restituit. În cazul prezentului contract, suma trebuia restituită în maximum 45 de zile, însă dacă iei un asemenea împrumut pe un an de zile, este dator vândut”, a spus Cuculis.

Conform Alexandrei Popa, analist financiar conso.ro, diferenţele dintre bănci şi instituţiile financiare nebancare ţin atât de statutul lor, de reglementările aplicabile, de criteriile pe care fiecare trebuie să le îndeplinească pentru a primi autorizaţia de funcţionare, dar şi de activităţile pe care le pot derula. Din punctul de vedere al clientului, principala diferenţa este că un IFN poate acorda credite, dar nu poate atrage depozite.

Această ultima activitate poate fi realizată numai de bănci şi celelalte instituţii de credit.

Pentru a primi autorizaţie de funcţionare din partea BNR o bancă trebuie să facă dovada unui capital minim iniţial de 5 milioane euro.

O instituţie financiară nebancară este nevoită să prezinte un capital social de numai 200.000 euro, respectiv 3 milioane euro în cazul IFN-urilor care acordă credite ipotecare.

http://www.fluierul.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la BNR „supraveghează” ca românii să fie jecmăniți. Instituțiile Financiar Nebancare acordă credite și cu dobânzi de peste 2.000% pe an pe baza aprobării de funcționare date de BNR.

  1. Ioan B. zice:

    Asteptati, ca in curand or sa iasa cei doi „comunicatori£ ai BNR, d-nii Adrian Vasilescu si Lucian Croitoru, care ne vor explica ca de vina sunt cei jefuiti.

    Apreciază

  2. xaeus zice:

    Stati calmi, ca in curand o sa platiti cotizatie doar ca sa aveti acces la $ din banca.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.