Exodul medicilor, stopat! Legea care va schimba din temelii sistemul medical din România. Ce se pregătește


BRAVO!! Asta spun de atitia ani…eu si toti platim studiile unuia iar el pleaca. In capitalism NU exista asa ceva, totul e pe bani. Unul din asta pe care noi toti il tinem pe banii nostrii in facultate dupa aia se uita de sus la noi. Asa ca…vreti studii superioare platiti ca oricare altul din vestul democratic.

România se confruntă de câțiva ani cu un deficit al numărului de medici. Acest lucru se datorează exodului masiv al cadrelor medicale care aleg slujbe mult mai bine plătite în Vest.

Pentru a opri acest fenomen, mai mulți parlamentari vor să inițieze un act normativ prin care să-i oblige pe absolvenții de Medicină să lucreze minim 5 ani în România și să-i facă să își pună în practică cunoștințele dobândite pe băncile facultății în folosul pacienților din România, scrie Libertatea..

Cei care vor pleca înainte de acest termen vor fi obligați să restituie statului banii cheltuiți cu școlarizarea lor, la fel cum se întâmplă cu absolvenții școlilor de poliție sau armată, care, dacă nu muncesc 5 ani în domeniu, plătesc costurile pregătirii lor.

Totodată, parlamentarii vor introduce în lege și un articol prin care statul,respectiv ministerul sănătății va fi obligat să asigure fiecărui absolvent de medicină un loc de muncă și după terminarea rezidențiatului.

Potrivit datelor oficiale, pe harta României este greu să găsești în momentul de față un spital cu toate posturile ocupate. În total, România are un deficit de aproximativ 13.000 de medici, o cifră echivalentă cu cea a cadrelor medicale plecate în străinătate la muncă

http://www.activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.