Povestea românului care a fost despăgubit în instanță cu peste 100.000 de euro, după ce a fost umilit de patron în Danemarca: Am lucrat ca pe plantație în China


Povestea românului care a fost despăgubit în instanță cu peste 100.000 de euro, după ce a fost umilit de patron în Danemarca: Am lucrat ca pe plantație în China

Un român care a muncit în Danemarca luni întregi, fiind umilit de patron, a reușit să-și facă dreptate în instanță.
Omul a lucrat atât de mult la un restaurant, încât s-a îmbolnăvit și a fost internat. Mai mult, spune el, proprietarul îl umilea, iar banii pe care îi lua pentru programul infernal și tratamentul inuman erau puțini. O asociație l-a ajutat să ajungă la tribunal și să câștige daune de 115.000 de euro.
În urmă cu doi ani, Dănut și-a lăsat acasă, în Iași, iubita și tatăl pensionar, și a plecat singur în Danemarca, în căutarea unui trai mai bun. S-a angajat într-un restaurant situat la 20 de kilometri de orașul Aalborg (Olborg). Proprietarul chinez i-a promis românului 1000 de euro pe lună, cazare și două mese gratuite.
„Am lucrat exact ca pe plantația din China, începeam la ora 11 – 12 ziua și terminam în jur de 12 noaptea. Și am muncit de pe 20 iunie 2014 până pe 5 octombrie 2014, zi de zi, fără nici o zi liberă.”, povestește Dănuț, potrivitstirileprotv.ro.
„A fost angajat pe un salariu zilnic, cred că erau 250 de coroane daneze pe zi, dar o zi însemna că, dacă nu muncea 10 ore, nu era plătit. Când lucrezi în restaurant e în regulă să lucrezi 10-12 ore pe zi, dar trebuie să ai doar 160 de ore pe lună muncite. Deci e ok să lucrezi o zi 10-12 ore, dar ziua următoare doar 5 ore.”, spune Kurt Frederiksen, Asociația 3F Aalborg.
După aproape o jumătate de an și un control al autorităților daneze, chinezul i-a făcut contract legal, însă a notat că românul muncește două ore și jumătate pe zi.
Deși a fost angajat ca bucătar, Dănuț făcea mult mai multe, spăla inclusiv toaletele clienților și ale angajaților.
This entry was posted in SCLAVI. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s