Putin spune că dacă se pune în discuție suveranitatea Rusiei asupra unor teritorii obținute ca urmare a celui de-al doilea război, atunci ar trebui discutat și despre România și Ungaria


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că nu se pune problema revizuirii teritoriale înfăptuite ca urmare a celui de-al doilea război mondial, referindu-se în mod special la Insulele Kurile și la exclava Kaliningrad, informează RT.
Întrebat dacă se gândește să cedeze una dintre Insulele Kurile, pentru a obține avantaje politice și economice în relația cu Japonia, președintele rus a negat.
„Teritoriile nu sunt monede de schimb”, a spus el pentru Bloomberg.
Totuși, în ceea ce privește disputa cu Japonia pentru Insule, Putin a afirmat că tratatul de pace cu niponii este considerat extrem de important pentru Moscova.
„Tratatul de Pace este unul cheie pentru noi și am dori foarte mult să găsim o soluție la această problemă împreună cu prietenii noștri japonezi. Tratatul a fost semnat în 1956 și a fost ratificat atât de Sovietul Suprem al URSS, cât și de Parlamentul Japoniei. Apoi partea japoneză a refuzat să îl implementeze și apoi URSS a lovit de nulitate toate înțelegerile la care se ajunsese prin acel tratat”, a continuat Putin.
Când a fost întrebat dacă este dispus să negocieze suveranitatea regiunii Kaliningrad, Putin a răspuns că astfel s-ar deschide o Cutie a Pandorei.
„Dacă cineva este dispus să reconsidere rezultatele de după cel de-al doilea război mondial, atunci putem discuta. Dar va trebui să discutăm nu doar despre Kaliningrad, ci și despre estul Germaniei, orașul Lvov – fostă parte a Poloniei, și așa mai departe. Și apoi mai sunt și Ungaria și România pe această listă” , a explicat liderul de la Kremlin. „Dacă cineva dorește să deschidă Cutia Pandorei n-are decât”, a spus Putin.
Uniunea Sovietică a capturat Insulele Kurile în timpul ofensivei anti japoneze din Al doilea Război Mondial. Tratatul de pace din 1951 este invocat de Moscova drept argument al suveranității asupra insulelor, dar Tokyo consideră că patru din acestea nu sunt parte a subiectului înțelegerii.
Kaliningrad este un alt trofeu de război obținut de URSS în urma ultimei conflagrații mondiale. Parte a Prusiei Orientale, regiunea Kaliningrad a fost parte din URSS și a devenit exclavă a Rusiei la Marea Baltică după dizolvarea URSS.

http://www.activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA, ROMANIA-RUSIA, RUSIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Putin spune că dacă se pune în discuție suveranitatea Rusiei asupra unor teritorii obținute ca urmare a celui de-al doilea război, atunci ar trebui discutat și despre România și Ungaria

 1. Nelu Puiu zice:

  Cred că deja a fost deschisă Cutia Pandorei în momentul în care a fost arondată ,, democratic ” Peninsula Crimeea, de către Rusia ! Ce urmează ? Pentru astfel de situaţii, românii au un proverb : ,, Cine POATE, oase roade, cine NU, nici carne moale ! „

  Apreciază

  • Dan Grosu zice:

   Domnule Nelu Puiu. Dumneata ori nu ai studiat problema istoriei Crimeii ori nu vrei s-o accepti. Dar istoria, mai ales cand se intemeiaza pe probe certe, nu poate fi negata sau acceptata asa cum efectul legii atractiei universale nu poate fi negat sau acceptat; decat daca esti, cumva, lovit in „sfecla”.
   Am constatat din prodigioasa dumitale activitate de „commentator”, ca esti un anti-rus visceral; eu nu sunt nici pro-rus, nici anti-rus, nici anti-altceva, ci doar pro-roman.
   Dar o minte „mobilata” si „coapta” presupune sa judeci cu creierul (propriu), nu cu viscerele (cum ar fi „matzul gros” spre exemplu).
   Incearca sa fi rezonabil; macar pentru faptul ca varsta dumitale (din poza) presupune mai multa intelepciune. Ca altfel se iau dupa ideile dumitale tot felul de „feisbucisti” necopti la minte!
   Observatia mea e valabila pentru cazul ca nu esti platit sa fii anti-rus (sau anti-orice ti se comanda). Ca daca esti platit – atunci esti scuzat: banii (mai ales daca sunt si multicei) acopera si spala si pielea, oricat de ingrosata, a obrazului!

   Apreciază

   • Carstea zice:

    Domnu Grosu si eu sunt proroman dar pot spune ca Nelu Puiu are dreptate. Pe ce pun rusii mana nu mai dau inapoi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s