Viktor Orban avertizează că Europa se va confrunta cu un nou val de imigranţi: ”Nu voi mai tolera trecerea frauduloasă a frontierei”


Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Europa s-ar putea confrunta în toamnă cu un noul val de imigranţi care să încerce să ajungă în spaţiul UE foloind ruta balcanică, notează agenţia de ştiri MTI.

Orban s-a întâlnit luni la Belgrad cu omologul său sârb, Alexandar Vucic, unde cei doi au discutat despre modalităţile de cooperare în legătură cu gestionarea fluxurilor de imigranţi care călătoresc pe aşa numită rută balcanică de migraţie.

“Trebuie să ne pregătim pentru o toamnă dificilă,” a declarat premierul ungar, care a adăugat că acordul dintre UE şi Turcia privind limitarea imigraţiei este fragil, iar ruperea acestui acord ar putea provoca o noua criză a refugiaţilor.

Orban a mai declarat că Ungaria vrea să “protejeze ceea ce a realizat până în prezent” şi nu va tolera încălcări ale legii. Aceasta include şi încercările de a intra ilegal în ţară, a completat el.

În ceea ce priveşte subiectul referendumului din Ungaria, programat pentru data de 2 octombrie, Orban a declarat că “Bruxelles-ul doreşte să impună reguli care sunt împotriva intereselor statelor membre, iar dacă acest lucru nu se schimbă, atunci va conduce la o dispută politică şi juridică prelungită”.

“Cu cât obţinem un sprijin mai consistent la referendum, cu atât vom avea mai mari şanse să câştigăm această bătălie împotriva Bruxellesului”, a mai adăugat oficialul ungar.

http://www.napocanews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s