NE VOR IMPUSCA LEGAL: Politistii si jandarmii nu vor mai raspunde in fata legii cand vor trage in oameni


Uzul de armă va cunoaşte o schimbare radicală după ce Parlamentul României a adoptat legea care stabileşte ca forţele de ordine să fie scutite de răspundere penală atunci când vor trage focuri de armă în infractori.

Marţi a fost adoptat un proiect de modificare şi completare a legii care determină regimul armelor de foc şi al muniţiilor, fiind înlăturat caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale în cazul uzului de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de lege.

Astfel, legii 17 din 1996 i s-a adăugat un nou articol în care se spune: „Uzul de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de prezenta lege înlătură caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale”.

Această modificare a fost operată la iniţiativa deputatului Ştefan Burlacu, fost ofiţer SPP, iar parlamentarii au adoptat modificarea şi completarea Legii nr. 17/1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor. Printre principalele modificări se numără înlăturarea răspunderii penale şi materiale a poliţiştilor, jandarmilor sau altor lucrători din domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale care deschid focul, respectând legea.

Prima Pagina

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la NE VOR IMPUSCA LEGAL: Politistii si jandarmii nu vor mai raspunde in fata legii cand vor trage in oameni

 1. mirceascalat1948 zice:

  Perfet! Corect! Dar de ce nu are si cetateanul dreptul la liber port arma? Ca de daca un „om la legii” e pe cale sa greseasca eu cetatean, stiindu-ma corect, cum ma pot apara in fata unui glont trimis gresit in lipsa de posibilitate de riposta drepta!

  Apreciază

  • ci ta de la zice:

   Pai cine a zis ca ai voie sa ripostezi? Riposta ta dreapta nu este inclusa in plan. Conform lor trebuie sa-l primesti cu demnitate! …

   Apreciază

 2. mircea zice:

  Ne vor pe dracu! Cei care trebuie sa se teama de asta sunt infractorii si clanurile tiganesti(cei mai caustici infractori pentru tara asta, imediat dupa politicieni). Daca esti un om cinstit, nu te vrea nimeni impuscat legal!

  Apreciat de 1 persoană

 3. mircea zice:

  Foarte adevarat mirceascarlat1948! Cred ca asta e inceputul unui mult asteptat progres

  Apreciază

 4. ioan zice:

  nu fiti fraeri. e f. buna legea asta. cu cat ai mai mult plumb in corp, cu atat esti mai aparat de radiatii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s