COZI DE TOPOR. Românul Mircea Dăian, discurs despre autonomia Transilvaniei în tabăra EXTREMIȘTILOR maghiari de la EMI


Un articol de Dan Tanasă

Românul Mircea Dăian, militant activ pentru autonomia Transilvaniei și promotor al simbolisticii medivale a Transilvaniei (de pe vremea când românii nu aveau niciun drept!) a participat la tabăra din acest an a extremiștilor maghiari de la EMI. 

Erdélyi Magyar Ifjak, pe scurt EMI, este o organizație extremistă maghiară ce militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și alipirea Transilvaniei la Ungaria. Românul Mircea Dăian, bunul prieten al lui Sabin Gherman și Willy Schuster, a găsit de cuviință să se ducă la manifestarea acestor extremiști ca să le vorbească despre autonomia Transilvaniei. Despre ce face EMI găsiți câteva informații aici.

mircea-daian-willy-schuster-sabin-gherman

Mircea Dăian (primul din stânga), Sabin Gherman, Willy Schuster

Redau mai jos o relatare din cotidianul covăsnean Haromszek:

”Tabăra EMI / Descentralizare, regiuni istorice

La cea de-a XI-a ediţie a Taberei EMI, Mircea Dăian – fondatorul Ligii Transilvania Democrată, şi Fancsali Erno – reprezentant al mişcării Autonomy for Transylvania, au vorbit despre modalităţile de descentralizare a României, despre regionalizare şi despre importanţa apariţiei unei formaţiuni politice regionale. Mulţi din Regat nu ar dori ca noi să avem autonomie, pentru că nu vor să fie privaţi de încasările provenite din Transilvania, însă adevărul este că dacă nouă ne merge bine, şi lor le-ar fi mai bine – a spus Dăian. Locul nostru este acolo unde ne-am născut, unde am fost crescuţi de părinţii noştri şi unde ne sunt îngropaţi strămoşii – a declarat el. Actuala Românie este o ţară hipercentralizată. Ar fi necesară descentralizarea tuturor regiunilor istorice din România, iar puterea ar trebui să fie dată pe mâna regiunilor. România aproape că a pierdut minoritatea saşilor, iar din acest motiv este foarte important să înceapă munca, pentru a nu dispărea şi minoritatea maghiară. Acest lucru nu-l putem înfăptui decât împreună. In opinia lui Dăian, aderarea la UE şi NATO este unul dintre cele mai bune lucruri care i s-au întâmplat României, însă problemele locale trebuie soluţionate de către localnici. Este nevoie de un partid sau o alianţă regională de dreapta. In opinia lui Dăian, exemplele din ţările vestice pot fi preluate şi utilizate în Transilvania”. Sursa: Cotidian Haromszek nr. 7565 din 08.08.2015 (sursă traducereaici)

tabara EMI 2015
Recuzită revizionistă maghiară la tabăra EMI din august 2015 (FOTO: facebook.com)

mircea daian tabara EMI 2015

Românul Mirea Dăian la tabăra EMI din august 2015 (FOTO: facebook.com)

Sursa articol: Dan Tanasă blog

 http://www.cunoastelumea.ro/
Reclame
Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la COZI DE TOPOR. Românul Mircea Dăian, discurs despre autonomia Transilvaniei în tabăra EXTREMIȘTILOR maghiari de la EMI

 1. Ioan B. zice:

  Daca era sanatos, ar fi trimis un mesaj si „Majestatea Sa”, stiti care, cea care a „binecuvantat” in vara anului 1989 Declaratia de la Budapesta privind autonomia Transilvaniei.

  Apreciază

 2. Elena Cristea zice:

  Cred ca ar trebui sa consulte un medic, pare tare bolnav, s-au a primit niste euro?

  Apreciază

 3. Florin S. zice:

  Inca ii rabda pamantul pe avortonii astia.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.