Domul Verde, o întreagă pădure tropicală a fost amenajată în interiorul unei clădiri din Dubai.


Dubaiul se poate mândri din această săptămână cu cea mai mare pădure tropicală amenajată în interiorul unei clădiri. Peste 3000 de specii de plante și 800 de animale și păsări vor face de acum deliciul publicului care va trece pragul „Domului Verde”. Imensa clădire din sticla a fost proiectată special pentru a menține în interior o temperatură cuprinsă între 25 ° C și 28 ° C și este operată de Grupul ZoOceanarium, o companie cu o experiență de peste 20 de ani în dezvoltarea de facilități de acvarii și domuri zoologice.

Primi pași în dom ne dezvăluie o lume cu totul nouă. Un acvariu gigant este umplut cu specii de pești exotici precum Arapaima, Arowana sau Stingrays, iar o cascadă artificială ne poartă cu gândul către cele mai ascunse locuri de la tropice. La o privire mai atentă în jur o să observăm mai multe specii de animale sălbatice, precum șopârle, crocodili, boa de copac, păianjeni, colonii de furnici, papagali viu colorați sau broaște de copac. Toate aceste specii au fost selecționate cu grijă, primul criteriu fiind acela al adaptivității lor într-un mediu complet artificial.

dom1dom2

„Vrem ca vizitatorii să se simtă bine, să aprecieze munca de aici și să învețe cât mai multe lucruri despre natură și modul în care aceasta funcționează . Există o mare diversitate de viață aici. De aceea, acest muzeu ecologic din Dubai se axează pe o pădure tropicală, acest ecosistem fiind cel mai bun exemplu de biodiversitate”, a declarat Rob Halpern, horticulturist în cadrul proiectului.

Un bilet pentru vizitarea domului costă aproximativ 25 de dolari pentru adulți și 19 dolari pentru copii.

sursa: thenational.ae

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

This entry was posted in FRUMUSETI DIN LUME. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s