Circul capitalist in familie. Ar trebui in capitalism sa existe o lege prin care copiii adulti sa isi viziteze parintii in virsta?


Se pare ca da, dupa ce acest capitalism a distrus familia si a dezradacinat membri ei…

Rusinea rusinilor, ceea ce a adus „benefic” acest capitalism la nivel de familie. Am trecut cu totii de la familia denumita a fi “comunista” de catre vest, in care copiii si parintii locuiau in aceasi curte, aveau grija unii de altii, isi ingrijeau copiii, nepoti si asa mai departe si formau o unitate sociala puternica, am trecut la faza in care traim la sute sau mii de kilometri de parinti, aruncati de crizele si razboaiele capitaliste pentru profit, lasind parintii sa moara la ei acasa, care nu mai este de mult casa noastra, pentru ca noi sintem capitalisti si avem nevoie de „mobilitate” pentru a supravietuii.

Am trecut apoi la a-i trimite in azile de batrini, pentru ca trebuie sa muncim ore suplimentare pentru a burdusii buzunarele capitalistilor si nu mai avem timp de parinti, nici chiar de noi insine, dar multumindu-ne ca avem o istorie a creditului buna cu bancile si putem imprumuta pentru a arata altora cit sintem de bogati, fara sa le spunem ca banca se imbogateste cu noi si prostia noastra. Am uitat sau nici nu vrem sa stim cit au suferit ei, acesti parinti, pentru noi, cite nopti nedormite, cite compromisuri cu ei insusi, cit au investit in noi uitind de ei.

Capitalismul a adus afacerea in familie si vad in Canada, la avizierele si panourile de la intrarea in azilele de batrini, fotografii ale unor indivizi care dupa cum citesc sub ele, nu au voie sa vina in vizita la parinti in aceste azile. Intreb personalul, de ce se intimpla asa ceva? Ramin impietrit, auzind ca s-a luat aceasta decizie din cauza faptului ca si-au batut parintii pentru a le da bani ca sa isi plateasca drogurile, ratele la banci, cardurile de credit, bauturile alcoolice consumate si asa mai departe…

Da, asa capitalism de familie mai zic si eu, dar in holul acestor azile, in contrast, vad pe ecranul unui televizor, cum stocurile sint in crestere pe Wall Street si profiturile marilor cororatii sint la cel mai inalt nivel istoric si ma gindesc: Ei au cistigat in detrimentul familiei? Da, asa stau  lucrurile, ei au distrus familia inoculindu-ne ideea de business in cadrul ei si cistigind numai acesti ciocli capitalisti din acest joc, noi fiind marionetele care fac profit pentru ei….

China simuleaza un tip de capitalism pentru a induce ideea ca vestul poate face profit nestingherit acolo, ceea ce nu mai este o realitate. Statul chinez a inteles ca acest tip de capitalism vestic distruge exact ceea ce a sustinut si creat forta economiei chineze, familia chineza.

Intrebarea care vine imediat: Va distruge China ideea de capitalism salbatic prin refacerea structurilor de familie in stil „comunist”, cum le place occidentalilor sa spuna?

Va crea China o tara mai buna, insasi prin revenirea familiei la valorile care au consacrat-o de-a lungul anilor si respectul pentru parinti? Sint toate sansele. Vad zilnic ce se intimpla in casele de batrini din Canada si casele destinate celor in virsta, dar cu posibilitati limitate de deplasare si necesitatea unei ingrijiri medicale permanente. Este o tragedie de proportii sa discuti cu acesti batrini si sa ii asculti spunind ca nepotii si copiii lor, pe care i-au crescut, ii viziteaza doar de Craciun pentru o ora sau doua…nestiind daca mai apuca viitorul Craciun pentru a-I vedea. Le place acestor batrini aceasta rupture dureroasa a familiei capitaliste? Nu le place si nici nu ar avea cum sa le placa, dar sint fortati sa accepte si sa moara cu lacrimile capitaliste pe obraji..

Ar fi necesara o lege prin care copiii sa fie fortati sa isi viziteze periodic parintii la casele de bateini sau acasa? Se pare ca da si China a implementat-o deja, anticipind instrainarea impusa familiilor de catre capitalismul salbatic din vest…

Pentru cetatenii chinezi din Shanghai, care nu isi viziteaza parintii in casele lor sau la casele de batrini, vor fi consecinte financiare dictate de guvernul chinez prin intermediul bancilor, mai precis, acesti copii vor avea un scor al creditului extrem de jos, ceea ce va face ca ei sa nu mai poata avea acces la imprumuturi bancare sau alte facilitati financiare acordate de banci…

http://www.huffingtonpost.com/2013/07/02/china-elderly-rights-law_n_3531832.html

http://english.caixin.com/2016-04-11/100930680.html

Legea a fost instituita la 1 Mai 2016, dupa cum arata agentia Caixin…

Legea arata ca adultii care traiesc separat de parintii lor, TREBUIE sa isi viziteze parintii si sa le telefoneze permanent pentru a fi in contact cu ei, aceasi lege oferind parintilor posibilitatea sa initieze proceduri legale de chemare in judecata a copiilor lor pentru neglijenta fata de ei.

Daca nu o vor face, tinerii nu vor mai putea apela la serviciile bancare..

Caixin ne pune in fata datelor statistice legate de imbatrinirea populatiei in Shanghai, unde peste 30% dintre cei ce sint rezidenti, au virste de peste 60 de ani, iar in 2018, numarul lor va depasii 5 milioane, numai in Shanghai…

In Beijing, aceasi lege privind obligativitatea tinerei generatii de a lua contact cu parintii in virsta, a fost instituita in 2013.

http://www.chinadaily.com.cn/china/2016-03/31/content_24197357.htm

Ce sistem economic si social poate fi acest capitalism care distruge familia si in cele din urma se apeleaza la lege pentru a-ti vedea parintii?

O mizerie de sistem economic, social si politic, in care oameni sint numere la indemina unor infractori financiari si politici, care le manevreaza pina si simturile bazale, parintesti…

Ne dorim asa ceva, din postura de parinti sau copii care vor deveni parinti? Eu cred ca nu se poate pune problema, iar durerea este si mai mare pentru o tara latina cum este Romania…. Sa ne trezim!

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în CAPITALISM-DEMOCRATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Circul capitalist in familie. Ar trebui in capitalism sa existe o lege prin care copiii adulti sa isi viziteze parintii in virsta?

  1. xaeus spune:

    Nu sunt permise vizitele decat pre-programate cu mult inainte deoarece batranii sut supusi continuu experimentelor de toate felurile…de la cele simple, de medicatie, pana la cele foarte complexe de natura psihologica.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s