Ministru suedez ofertează: “Uniunea Europeană trebuie să primească un milion de refugiaţi anual”


Uniunea Europeană are capacitatea de a absorbi circa un milion de refugiaţi anual, iar reglementările privind distribuirea extracomunitarilor pot fi impuse prin vot majoritar dacă nu se pot lua decizii prin consens, afirmă ministrul suedez al Justiţiei şi Imigraţiei, Morgan Johansson.

“Continentul european trebuie să asume partea de responsabilitate în criza mondială a refugiaţilor”, a declarat Morgan Johansson, potrivit site-ului agenţiei Reuters, scrie Bursa.
“Suntem cel mai bogat continent din lume şi este evident că, dacă cineva poate gestiona o astfel de criză, în mod clar este Europa cu 500 de milioane de locuitori”, a adăugat Johansson.
Circa 1,3 milioane de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu au ajuns în Europa în cursul anului 2015, în principal din Siria, Irak şi Afganistan.
Referindu-se la instituirea unui mecanism permanent de distribuire a refugiaţilor, în contextul reticenţei ţărilor central şi est-europene, Johansson a precizat: “Dacă nu se pot lua decizii consensuale, există reguli în procesul decizional care pot fi utilizate – votul prin majoritate. Uniunea Europeană trebuie să poată primi un milion de refugiaţi anual”.
Suedia a primit în anul 2015 un număr-record de 163.000 de solicitanţi de azil, dar anul acesta ar putea accepta doar circa 35.000.

http://www.napocanews.ro/

Acest articol a fost publicat în EUROPA (U.E.). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s