Putin despre Republica Moldova: în Uniunea Europeană, ”Fiecare vorbește pe limba lui”, iar la reuniuni au nevoie de ”27 de traducători”


440px-cis_meeting_2008

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că discuțiile avute cu premierul moldovean, Pavel Filip, ”foarte productive”, în marja summit-ului CSI de la Bișkek. El a subliniat, totuși, că nu se mai poate ajunge la un acord bilateral cu Republica Moldova.

”Moldova a semnat acordul cu Uniunea Europeană, acum trebuie să implicăm și Comisia Europeană, dar sper să găsim o soluție comună”, a precizat liderul de la Kremlin, potrivit europalibera.org.

Putin a mai spus că, odată cu semnarea Acordului de Asociere, a intrat în vigoare și Acordul de liber schimb, care contravine prevederilor Acordului de liber schimb din cadrul CSI, semnat în urmă cu 5 ani.

Putin mai spune că CSI are anumite avantaje în fața Uniunii Europene și a reamintit fostelor republici sovietice că au rămas cu o moștenire pozitivă după ieșirea din Uniunea Sovietică.

”Este evident că țările post-sovietice au plecat din Uniunea Sovietică cu o moștenire clar pozitivă: o infrastructură comună, un sistem energetic comun, o infrastructură comună de transport”, a declarat Putin. El s-a mai referit și la limba țării sale, despre a spus că reprezintă un ”liant puternic”, absent în Uniunea Europeană, unde ”Fiecare vorbește pe limba lui”, iar la reuniuni au nevoie de ”27 de traducători”.

http://www.napocanews.ro/

Acest articol a fost publicat în EUROPA (U.E.). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Putin despre Republica Moldova: în Uniunea Europeană, ”Fiecare vorbește pe limba lui”, iar la reuniuni au nevoie de ”27 de traducători”

  1. Nelu Puiu spune:

    Mă tot întreb :Ce l-o fi apucat pe Gorbaciov ca sub lozincile GLAZNOST şi PERESTROICA să declanşeze ,, revoluţiile ” europene, să destrame U.R.S.S.-ul şi să pună la cale moartea lui Ceauşescu ( Preşedintele României ), iar acum să huzurească, RETRAS, undeva prin California din S.U.A. ??? Au trebuit să moară în mai puţin de 5 ani , Brejnev, Cernenco şi Andropov, pentru ca acest OM ÎNSEMNAT şi PREDESTINAT, să devină PREŞEDINTELE Rusiei şi să schimbe SOARTA a milioane de europeni !!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s