Va exploda sistemul bancar in curind, in foarte scurt timp?


Cu siguranta. Va trage dupa el economia globala? Cu siguranta. Este bazat intreg sistemul bancar capitalist pe frauda? Cu siguranta.

In ultima perioada, vedem si citim de un grup din ce in ce mai mare de specialisti si in pozitii dintre cele mai inalte in sistemul financiar american. Printre ei, se afla si Larry Summers, o personalitate in domeniul finantelor, de altfel si el un infractor din cadrul sistemului, consilier financiar si economic al lui Obama si actual Vice Presedinte al FDIC, o institutie menita sa acopere magariile financiare prin asigurari oferite de guvernul american.

Cum in capitalism totul este un circ si o mascareala de fatada, care sa ia ochii la milioane de oameni slab pregatiti, dar votanti, acest sistem financiar american si capitalist nu face exceptie. Daca il comparam, din punct de vedere al gradului de risc, cu sitemele de securitate de pe aeroporturile americane si vestice in general, avem imaginea unei totale nesigurante si niste medii in care orice este posibil, dar pe hirtie totul arata perfect. Atit in aeroporturi, cit si in sistemul financiar, nu exista decit o iluzie a unei securitati.

Este foarte clar pentru toata lumea, faptul ca sistemul financiar capitalist nu functioneaza. Dar daca privim regulile care il guverneaza sau care ar trebui sa il guverneze, nu ramine decit sa zimbim si sa rupem orice legatura cu acest sistem criminal si mincinos in toate detaliile. Dar sa mergem in citeva puncte cheie ale lui, unde minciuna, farsa si frauda sint mai mult decit evidente si cu impact major in intreg sistemul.

a. Se discuta din ce in ce mai mult de crearea unui grad de risc mai scazut in banci si teste periodice pentru a vedea daca bancile sint solvabile. Acest test, ei il denumesc “Stress Test”.

Rezervele Federale dar si BCE si alte banci mari capitaliste, realizeaza acest test cel putin odata pe an, pentru a determina, in opinia lor, daca aceste mari banci ar avea posibilitatea sa reziste unei crize financiare de proportii. Acest test este total inutil, absolute inutil. Este o minciuna si o mascareala care sa ofere impresia unui control al sistemului, care de fapt nu numai ca nu exista, dar nu il doreste nimeni din cadrul lui.

Cum deruleaza acest test? Bancile centrale si marile banci capitaliste, creaza mai multe scenarii de criza, pentru a vedea reactia acestor banci, functie de balantele contabile ale bancilor, de o eventuala caderea pietei stocurilor, o scadere a PIB-ului si asa mai departe. Pare o idée foarte buna si chiar corecta, pentru ca prin transparenta, oamenii sa stie situatia finantelor lor.

Dar acest Stress Test, are o mare problema, pentru care poate fi privit ca o farsa. El nu ia in considerare faptul ca intr-o criza reala, ca aceasta prin care trecem, generata in 2008, toate scenariile apocaliptice au avut loc in acelasi timp. Piata a cazut, somajul a crescut, marile institutii bancare si corporatii au colapsat economic, care la rindul lor au dus la caderea in scara a mai multor institutii de prima marime. Asa s-a intimplat cu Lehman Brothers, care a produs prin caderea marii banci, un cutremur de proportii in intreg sistemul financiar. Deci acest Stress Test, este unul al minciunii si pentru crearea unei imagini idilice si este axat pe exact ceea ce doresc mincinosii de pe Wall Street.

https://www.bloomberg.com/view/articles/2016-06-22/why-the-fed-s-stress-tests-aren-t-credible?inf_contact_key=532051d5fe10c056a16a10979f958e9dc570654b8e7bbe610edb32b9feaa77e0

Chiar stiind ca este un test inutil, Rezervele Federale, il publica, pentru ca rezultatele convin si il face sa para ca o eliberare si o binecuvintare pentru un sistem financiar sanatos, ceea ce este o minciuna de proportii.

Trebuie spus ca graficele arata ca insasi Rezervele Federale sint foarte aproape de insolventa si cu greu ar putea trece chiar testul de stress de tip Mickey Mouse…

b. Regulile aprobate pentru a creste volumul de capital al bancilor, in vederea autosustinerii lor in cazul unei crize. Este o alta gluma de proportii.

Aceste reguli sint chiar mai inutile decit testul de stress…
In banci, capitalul pastrat este un fond de rezerva sau de urgenta. Daca lucrurile merg in directia gresita, banca poate supravietuii prin punerea in miscare a acestui fond. In mod normal, bancile care nu au acest fond sau este foarte mic in raport cu criza, ar trebui sa colapseze.

Lehman Brothers a fost una dintre cele mai importante banci la nivel mondial, in domeniul investitiilor, iar volumul ei de investitii a fost enorm comparat cu rezervele bancii.

Sint atitea posibilitati de a fi eludata aceasta regula bancara, incit este foarte simplu pentru institutiile financiare sa deturneze atentia publicului si sa vina cu un noian de minciuni, care sa ascunda situatia lor financiara, dupa cum spune chiar Larry Summers.
c. O alta farsa de proportii este “Volker Rule”, care restrictioneaza bancile in a cumpara produse financiare sau bunuri cu risc ridicat si interdictia de a se angaja in investitii care nu sint in beneficiul clientilor bancilor…

Vor acesti infractori sa treaca de sistemul legislativ, aceasta lege? Asa ar parea..

Dar ceea ce este interesant, este faptul ca odata cu aparitia acestei legi, situatia contabila a bancilor a fost sau este DEJA incarcata de investiii cu mare risc, de produse financiare extrem de riscante pe care bancile in disperare dupa bani le-au acceptat si bunuri care nu mai pot fi vindute…

Bancilor americane li s-a dat ultimatumul sa se supuna lui Volker Rule, pina la data de 12 Iulie 2012(da, ati vazut foarte bine, discutam de 2012). Evident ca nici nu s-a pus problema si bancile au sfidat aceasta lege, pentru ca pina la urma, ele fac legea… A fost extins timpul de aplicare, din nou si din nou, iar acum, legiuitorii au decis sa prelungeasca aplicarea regulii lui Volker, incepind din 2022… asta ca sa ne dam seama ca circul continua…deci dupa 10 ani de la termenul oficial dat… Ce bataie de joc!?

De ce? Foarte simplu, pentru ca nimeni nu vrea sa cumpere niste produse financiare perimate si cu grad de risc ridicat tinute de banci ca si o garantie a activitatii lor, care de fapt este falimentara fara tiparirea de bani. Cei care ar mai dori sa cumpere, ofera preturi derizorii pe aceste produse ale bancilor, ceea ce ar face ca aceste banci infractoare sa piarda sume foarte mari dar si credibilitatea din partea Rezervelor Federale, banca centrala americana, careia ii arata balante contabile foarte bune, pline cu minciuni nesustenabile, pentru a avea acces permament la banii tipariti si evident, dereglarea majora a economiei. Deci in cazul in care aceste banci ar vinde balastul detinut doar ca si garantie falsa, ele ar avea un capital extrem de mic, datorat pierderilor si evident, nu ar putea constituii un capital de rezerva la nivelul acestor banci… Cine doreste asa ceva? Nici bancherii si nici regulatorii bancari…. Deci circ fara logica si minciuni sfruntate…

Mai degraba decit sa spuna adevarul, cei din sistemul financiar extind timpul de aplicare a legilor si regulilor financiare, care ar trebui sa greveze activitatea lor si vor extinde acest timp la infinit si evident, vor fura la infinit…pentru ca de asta au facut designul sistemului capitalist.

Cum se numeste acest mecanism? Simplu, FRAUDA! Stie poporul american si celelalte popoare capitaliste la ce duce acest mecanism? Eu cred ca nu, insa cel mai sigur, discutam de un termen relativ scurt, poate chiar saptamini sau luni, pina cind castelul de nisip denumit economie si construit de acest sistem bancar, va fi supus unei implozii de proportii…
Sint numai trei exemple, care arata cancerul din sistemul financiar capitalist, care in continuare publica rezultate mincinoase si irelevante ale testelor de stress ale bancilor, ne ofera balante financiare stralucitoare ale acestor banci si rezerve de capital de “invidiat… Dar, totul este o iluzie, iar gradul de risc este atit de mare, incit dezastrul nu mai poate fi evitat…. Dar politicienii capitalisti ai minciunii spun in continuare ca vor curata Wall Street-ul de fraudele din fiecare secunda care au loc acolo…. Cine mai poate crede?

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FINANCIAR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s