CIOLOŞ S-A DUS LA NEW-YORK CA SĂ ACCEPTE NOI RELOCĂRI ANTI-CONSTITUȚIONALE DE REFUGIAȚI. Cioloș, la New York:


„România recunoaşte responsabilitatea comună în cazul refugiaţilor. România a crescut treptat contribuția sa ca donator, și ca țară de relocare”

Nota redacției:

Reamintim că la același Summit Preşedințele Barack Obama a declarat că 50 de țări au semnat să primească ALȚI NOI 300.000 DE IMIGRANȚI

Reamintim că SOROS a anunțat că Fundația sa va da rapid 500.000 de milioane de dolari pentru a ajuta la RELOCARA RAPIDĂ a refugiaților din Grecia, Turcia şi din alte țări

Reamintim că Constituția României INTERZICE la articolul 3 (4) relocarea de populații străine pe teritoriul României|

Întrebare pentru Cioloş şo pentru Iohannis: Câți alte mii de refugiați ați acceptat să fie aduse în România?

Cioloș, la New York: România recunoaşte responsabilitatea comună în cazul refugiaţilor. România a crescut treptat contribuția sa ca donator, și ca țară de relocare

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că România recunoaște „pe deplin responsabilitatea comună” pentru gestionarea afluxului mare de refugiați. Dacian Cioloș a susținut, totodată, că această criză poate fi rezolvată printr-o serie de măsuri urgente.

„România recunoaște pe deplin responsabilitatea comună de a gestiona afluxul mare de refugiați (…). În acest context, România a crescut treptat contribuția sa pe mai multe planuri în domeniul umanitar, atât ca donator, cât și ca țară de relocare.

România a crescut treptat contribuția sa pe Prin eforturile sale, România a căutat să atenueze presiunea umanitară prin furnizarea de contribuții financiare pentru organizațiile umanitare internaționale, cum ar fi: Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), Agenția ONU de Ajutorare a Palestinienilor Refugiați din Orientul Apropiat (UNRWA) și Programul alimentar mondial”, a declarat premierul, în discursul său rostit în cadrul summitul liderilor privind criza globală a refugiaților, organizat la inițiativa SUA, conform Agerpres.

Cioloș a mai arătat că România a acordat ajutor umanitar bilateral Turciei, Iordaniei, Libanului, Irakului și Afganistanului. Premierul a precizând, de asemenea, că România a oferit refugiaților „adăpost temporar” în Centrul de Tranzit de Urgență situat la Timișoara.

„De la înființarea sa în 2008, această facilitate a oferit asistență pentru mai mult de 2.000 de refugiați în timp ce cazurile lor au fost prelucrate pentru relocarea ulterioară.

În ceea ce privește oportunitățile de educație și angajare legală, România oferă tuturor copiilor cetățenilor străini care beneficiază de protecție aceleași drepturi la educație care se aplică copiilor români prin lege”, a precizat Dacian Cioloș.

„În calitate de stat membru al Uniunii Europene, România a sprijinit răspunsul coordonat al Uniunii, de a participa la procesul de transfer și de realocare pe bază de voluntariat”, a susținut premierul.

De asemenea, Cioloș a amintit că „România contribuie în mod substanțial, cu resurse umane și mijloace tehnice la controlul de frontierelor, precum și la operațiunile de căutare și salvare în Marea Mediterană”.

http://www.fluierul.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROMANIA-REFUGIATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.