DE CE MINTE? La 3 zile după ce a declarat în fața lui Hollande că susține crearea Armatei UE, acum „în urma zvonurilor din presă”,


Iohannis nu mai recunoaşte nimic şi ascunde populației Inițiativa Armatei Europene pentru care şi-a dat acordul.

Nota Redacției – Inițiativa cu ARMATA UE se va IMPLEMENTA LA NOI PE ASCUNS căci Iohannis a declarat că „nu există” ceea ce „exista acum 3 zile”.

Treaba e groasă rău, dacă la 3 zile după ce a declarat în prezența lui Hollande că „susține armata UE” (cităm din Iohannis: „România este de acord şi sprijină această iniţiativă franco-germană”), armată UE trâmbițată chiar de Hollande,

Acum Iohannis declară speriat „Inițiativele care există în domeniul apărării nu vizează crearea unei armate europene. Este o informație care s-a dus, cum se spune, în media, doar că ea nu reflectă preocupările conducerii UE”

16 Septembrie 2016 – Iohannis: În urma zvonurilor din presă declar că nu s-a pus problema Armatei UE.

Iohannis: „Nu s-a discutat nimic azi…inițiativele nu vizează crearea unei Armate UE”…

Iohannis: „Nu s-a discutat astazi (vineri, 16 septembrie 2016 – n.r.) despre o armata europeana, si nici in viitorul apropiat nu se va discuta.
Initiativele care exista in domeniul apararii nu vizeaza crearea unei armate europene. Este o informatie care s-a dus, cum se spune, in media, doar ca ea nu reflectă preocupările conducerii UE”
(n.red. MINCIUNĂ. Juncker a ținut o cuvântare pe acest subiect în parlamentul European),
a afirmat Iohannis, la finalul reuniunii informale a Consiliului European din Slovacia, relateaza news.ro.

Presedintele a afirmat ca interesul Uniunii este pentru cresterea initiativelor pe zona de aparare si cresterea coordonarii lor, inclusiv cu structurile NATO, iar planul pe termen scurt este crearea unui „centru de comanda” pentru zonele de interventie unde trebuie sa intervina armatele nationale, ale membrelor UE
(n.red. Deci totul s-a discutat ceva..cel puțin planul pe termen scurt).
”Nu intentioneaza nimeni sa creeze ceva in paralel sau in loc de NATO”, a subliniat Iohannis.

http://www.digi24.ro/embed/stiri/externe/ue/k-iohannis-nu-se-discuta-despre-o-armata-europeana-568313?video=0&width=570&height=320


13 Septembrie 2016 – Iohannis: „România sprijină iniţiativa unei armate UE”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, după discuțiile cu omologul său, Francois Hollande, că România sprijină formarea unei armate a Uniunii Europene , care să nu modifice formatul NATO. La rândul său, președintele francez a precizat că UE nu se poate baza doar pe forţe externe şi are nevoie de o anumită autonomie.

Președintele României a atras atenția că o armată a UE nu ar înlocui NATO ci ar veni în completarea lui.

Iohannis: „România este de acord şi sprijină această iniţiativă franco-germană.
(n.red. Deci inițiativa franco-germană a ARMATEI UE care AZI „nu mai există”, Exista acum 3 zile și bineînțeles că există în continuare (e plină presa occidentală de articole despre ea), doar că la noi Iohannis O Ascunde)

Este clar că avem nevoie de o mai bună coordonare, dotare, şi avem nevoie de o revigorare a industriei de apărare în Europa.

Garanţia (că armata UE nu va înlocui NATO – n.r.) stă în faptul că nu se doreşte aşa ceva. Apărarea Europei este o temă importantă. Securitatea externă trebuie garantată”, a spus preşedintele.

Subiectul armatei UE a fost adus în discuție de Francois Hollande, care precizat că UE trebuie să investească mai mult în apărare, în special prin crearea unei industrii proprii de apărare.

„Eforturile principalelor state europene nu sunt suficiente. Franţa face o parte, partea ei, este principalul buget de apărare din Europa, dar trebuie să facem în aşa fel încât toate ţările să se implice mai mult în apărarea Europei, în sensul larg. Europa trebuie să intre într-o nouă etapă în privinţa apărării”, a spus Francois Hollande.

Mai mult, președintele francez a pledat pentru mai multă autonomie în deciziile militare pe care le ia Uniunea Europeană.

Hollande: „Majoritatea ţărilor europene fac parte din NATO şi trebuie să rămânem şi să participăm la acţiunea NATO,

Hollande: „Însă în cadrul acestei alianţe şi Europa trebuie să se organizeze (n.red. adică, ce să facă? O armată UE). Nu se poate baza pe capacităţile unei puteri exterioare”.

Hollande: „Europa are nevoie de propria capacitate, industrie, şi mijloace”, a spus Francois Hollande.

Recent, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat pentru o armată europeană, care să asigure UE mai multă forţă pentru a face faţă ameninţărilor reprezentate de Rusia şi nu numai.

Propunerea este puternic susţinută de Germania şi Franţa, existând semnale şi din partea Italiei, însă o decizie nu a putut fi luată până acum, din cauza opoziţiei tradiţionale a Marii Britanii. Pe 16 septembrie va avea loc, la Bratislava, prima reuniune a Consiliului European la care Marea Britanie nu va participa, subiectul armatei europene urmând a fi discutat de liderii UE.

sursa: Digi24

http://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/iohannis-romania-sprijina-initiativa-unei-armate-ue-565369?video=0&width=570&height=320


ȘTIREA ZILEI de 16 Septembrie 2016:

Ziarul „Süddeutsche Zeitung” a scris că a obținut o copie a unui document „de principiu” de șase pagini, scris în comun de către ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, și de către omologul său german, Ursula von der Leyen.

Potrivit ziarului, documentul va fi distribuit liderilor europeni la summit-ul informal din Bratislava, Slovacia, ce va avea loc, azi, pe 16 septembrie 2016.

Franța și Germania, vor cere liderilor celorlalte state membre ale UE nu doar să aprobe măsurile, dar, de asemenea, le vor cere „să discute despre o implementare rapidă a lor.”

Documentul franco-german despre Armata UE – prevede instituirea unui comandament militar european „comun și permanent”, precum și crearea structurilor militare ale UE, inclusiv o comandă logistică a UE și o comandă medicală a UE.

Documentul cere statelor membre ale UE să integreze logistica militară și achizițiile militare, să integreze coordonatele de cercetare și dezvoltare militară și politicile în materie de sincronizare a finanțărilor și de planificare militară.

Colectarea de informații militare ale UE ar urma să fie îmbunătățită prin utilizarea sateliților europeni; o academie militară comună a UE „va promova un corp militar comun de ofițeri şi un spirit comun european.”

Citiți și

1. Merkel şi Hollande vor să facă din Europa, Federația comunistului Spinelli. Iohannis a aderat la Armata lui Juncker. Marine Le Pen vrea un referendum FREXIT și declară „Sfârșitul Uniunii Europene Federaliste” şi „Începutul unei Europe a Națiunilor”

Nota Redacției – Autoritățile Române ne ascund Adevărul şi Evită să vorbească deschis despre proiectul european: Proiectul actual al Uniunii Europene este Proiectul Unei Europa Federale din care Statele Naționale vor dispărea.

 

2. NE FEDERALIZĂM ARMATA, CEREM PARLAMENTULUI SĂ INTERVINĂ. Despre ARMATA LUI JUNCKER. Citiți şi vă minunați la ce A ADERAT IOHANNIS şi ÎN CE CHESTIE A BĂGAT ROMÂNIA fără să vorbească cu NIMENI DIN ROMÂNIA de parcă e singur în țară.

 

3. ARMATA ÎN VREMEA HOLEREI…sau cum va arăta Armata Federală Europeană și Serviciul Militar UE Obligatoriu în viitoare Federație Europeană.

Cine a fost Altiero Spinelli? UN COMUNIST care a militat pentru o Europă Federală și pentru desființarea Statelor Naționale. Așa cum veți vedea mai jos de-abia am scăpat de internaționalismul bolșevic al Anei Pauker, al lui Lenin și a lui Stalin și ne paște un altul: un bolșevism 2.0, cel al unei Europe Federale.

Omul politic italian Altiero Spinelli (1907-1986) a fost iniţiatorul unui proiect de tratat pentru instituirea unei uniuni europene federale, prezentat de Parlamentul European – aşa-numitul „plan Spinelli”.

Acesta a fost adoptat de Parlament în 1984, cu o majoritate covârşitoare, şi a reprezentat o sursă importantă de inspiraţie pentru consolidarea tratatelor UE în anii ‘80 şi ‘90.

La vârsta de 17 ani, Spinelli s-a înscris în Partidul Comunist, acţiune care a condus la încarcerarea sa de către regimul fascist italian între 1927 şi 1943.

La sfârşitul războiului, a întemeiat în Italia – Mişcarea Federalistă.

A fost consilier al altor personalităţi federaliste europene ca: Alcide de Gasperi, Paul-Henri Spaak şi Jean Monnet.

Jurist de profesie a promovat toata viata construcția unei Europe Federale în care Statele Naționale vor dispărea.

Ca membru al Comisiei Europene, a fost responsabil cu domeniul politicii interne, în perioada 1970-1976.

Timp de trei ani a fost deputat din partea Partidului Comunist Italian, înainte de a fi ales membru al Parlamentului European, în 1979.

 

Iată Manifestul „Spinelli” – o relansarea a ideilor lui Spinelli – manifest lansat la Bruxelles – manifest semnat și de Mircea Diaconu și de Renate Weber

sursa: spinelligroup.eu/sign-manifesto

http://www.fluierul.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA- ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s