Prea putine lucruri se mai pot intimpla pentru evitarea razboiului extins din Siria.


Rusia a oferit o sansa pacii, dar americanii nu au nevoie de ea. Avioanele coalitiei americane au bombardat si ucis 62 de soldati ai guvernului sirian….

A fost de la inceput foarte clar ca o incetare a focului nu este ceea ce americanii doresc in Siria. Ca deobicei, dupa ce bombardeaza si lasa in urma sute si mii de morti si familii in lacrimi, americanii isi cer scuze si continua, pentru ca la ei a spune “sorry”, este un obicei care ar trebui sa ii scoata din orice culpa, dar nu accepta acelasi cuvint, cind vine din partea cuiva care nu ii asculta si nu se supun lor….

Obama si-a exprimat regretul pentru bombardarea obectivelor militare ale guvernului sirian, in care au fost omoriti 62 de soldati si grav raniti peste 100. Obama si-a cerut scuze si Rusiei, care semnase un protocol cu americanii pentru incetarea ostilitatilor. Dar aceasi americani nu si-au mai luat nici un angajament, nici sa despagubeasca cel putin familiile celor omoriti, nici sa plateasca guvernului sirian pentru pagubele produse, nici sa refaca pierderile materiale pricinuite si nici sa iasa afara din zona, pentru a evita un alt atac. Nu se poate pune problema unei greseli, din moment ce au derulat patru raiduri aeriene, in urma carora au distrus in intregime baza militara a guvernului sirian.

https://www.almasdarnews.com/article/us-jets-attack-syrian-army-isis-captures-strategic-mountain-deir-ezzor/

Ambasadorul rus la ONU, Vitaly Churkin nu a avut cum sa inghita aceasta perversitate americana si a declarat ca ”relatia dintre Rusia si SUA a intrat in faza unui mare semn de intrebare..”, subliniind mai departe, ca pina in acest moment nu a mai avut loc un atac asupra trupelor guvernamentale siriene de o asa amplitudine, ceea ce poate fi privit ca o declaratie de razboi a americanilor impotriva Siriei.. Pentru ce? Foarte simplu, pentru a face jocul Arabiei Saudite si altor tari bogate din Golf, care nu isi mai pot exporta petrolul si risca sa preia camilele prin desert. Acest joc a fost facut, in acest bombardament de proportii, prin crearea unui culoar de inaintare a ISIS, intr-un moment cind teroristii erau in degringolada si sub focul militarilor rusi.

http://www.veteranstoday.com/2016/09/17/breaking-us-bombs-syrian-army-in-der-ezzor-backing-isis-advance-80-killed/

Ministrul de Externe rus, Lavrov a reiterat ingrijorarea Rusiei si concluziile care pot fi trase din acest eveniment care cu siguranta nu este unul intimplator. Lavrov a mai spus ca bombardamentul a fost menit sa creeze un culoar de deplasare al ISIS in directia dorita de SUA, spre granita cu Turcia.

http://abcnews.go.com/International/wireStory/latest-russia-syrian-rebels-violating-truce-42157861

Rusia nu a intirziat sa solicite o intrunire de urgenta a Consilului de Securitate al ONU, prin care a cerut SUA sa explice de ce nu a anuntat Rusia si Siria de intentiile de a bombarda pe teritoriul sirian, stiut fiind ca situatia era sub un acord de pace, in care toate partile trebuiau sa colaboreze si sa isi concentreze fortele catre eliminarea gruparilor teroriste. Americanii nu inteleg ca acesti teroristi nu sint o armata regulata si nici nu sint o grupare pe care cineva se poate baza, chiar in sensul crearii de haos si a distruge tari si teritorii.

Mai mult, centru de comunicare, care ar fi trebuit ca prin informatiile emise, sa stea la baza punerii in legatura a fortelor implicate pentru pace, adica Rusia, Siria si coalitia SUA, Centcom, a anuntat ca a fost o…greseala. Dar cum pot fi patru raiduri aeriene, o greseala, iar in imediata vecinatate existau trupele ISIS, care imediat au profitat de culoarul creat. De ce nu au continuat americanii bombardamentele impotriva acestor ISIS, ca sa para ca a fost o greseala si de ce accepta inaintarea lor, fara sa solicite nici o actiune comuna? Totul este cusut cu ata alba americana.

https://www.yahoo.com/news/syrian-army-says-u-led-coalition-jets-bombed-173922114.html

Acordul de pace nu mai poate fi respectat si conflictul este in faza unei posibile escaladari de proportii.

Washingtonul tace si asteapta greseala rusa, care cu siguranta nu va veni, Rusia cautind acum sa aduca la fata locului comunitatea internationala pentru a constata dezastrul produs de aceste lovituri aeriene ale coalitiei americane, dupa care sa solicite masuri de pace sub o alta forma, pe care americanii sa nu le mai poata contesta si sa faca din nou greseala, iar in final, acesti americani sa piarda masiv din nou, credibilitatea internationala, intr-un moment extrem de delicat pentru economia lor si in preajma alegerilor prezidentiale… Oricum, este foarte clar ca acest atac poate de departe reprezenta o declaratie de razboi a SUA pentru Siria.

Imediat dupa atacul american, ISIS a lansat o ofensiva de proportii asupra pozitiilor armatei guvernamentale siriene din zona, inaintind spre pozitiile ruse, unde cel mai sigur se va incheia si sejurul lor… Mai mult, americanii au parasutat ajutoare umanitare in zona imediat dupa ce au distrus armata guvernamentala siriana, ajutoare de care au beneficiat…ISIS, dupa cum arata Gen. Konashenkov.

Cu numai citeva zile in urma, Siria a primit asigurari de la China, ca ii va acorda asistenta militara, in cazul unei escaladari a conflictului, iar chinezi déjà arata o stare de nervozitate crescuta.

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-china-idUSKCN10R10R?il=0

http://www.globalresearch.ca/china-joins-russia-in-syria-war-enhanced-military-aid-against-us-sponsored-terrorists/5541545

https://www.rt.com/news/359678-us-strikes-syrian-army/

Ceea ce este cel mai interesant, este faptul ca, in acest moment, exact gruparea militara rebela, Armata de Eliberare Siriana, care lupta impotriva armatei guvernamentale si care a fost ajutata masiv cu bani si echipament military de catre SUA, lupta pentru a scoate trupele speciale americane din tara in directia Turciei. Deci aliatii lor au inceput sa lupte militar impotriva acestor yankee Rambos, care manifesta o disperare greu de imaginat.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/16/american-commandos-forced-to-run-away-from-us-backed-syrian-rebe/

Ce se va intimpla cind urmatoarea “greseala”a  americanilor va viza trupele ruse din zona? Greu de spus chiar si daca Presedintele Putin va accepta explicatiile puerile ale americanilor. Dar Romania ramine in continuare pe “orbita” americanilor, chiar daca acestia sadesc moartea peste tot. A luat Romania vreo pozitie?

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s