Refugiații asaltează granițele României. Frontiera cu Serbia, poartă de intrare pentru sute de imigranți ilegali


 

Refugiații asaltează granițele României. Frontiera cu Serbia, poartă de intrare pentru sute de imigranți ilegali

Nu trece o zi fără ca friontierele României să nu fie forțate de grupuri mari de imigranți ilegali. Astfel, se conturează din ce în ce mai mult ipoteza că țara noastră a devenit un punct de interes pentru refugiați sirieni, irakieni sau kosovari.

În așteptarea valului cel mare de refugiați – care acum sunt cantonați în tabere din Serbia, Bulgaria și Turcia -, autoritățile române au ”betonat” granițele României. În baza infiormațiilor primite de la ofișerii de legătură, specialiștii în migrație au acordat o atenție specială celor 250 de kilometri de frontieră comună cu Serbia, zonă pe care refugiații o văd ca pe o poartă de intrare în România.

”Ei încearcă să intre în România pentru a rămâne aici. Altfel ar trece din Serbia direct în Macedonia.

Există deja multe cereri de protecție făcute către statul român”, ne-au declart surse din cadrul ”Internelor”. Cel mai recent exemplu în acest sens este capturarea a șase imigranți care au tecut ilegal granișa cu Serbia prin zona localității Moravița, județul Timiș. Este vorba de egipteni, algerieni și pakistanezi.

În tot acest timp, capi din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au pregătit un plan după care va se acționa, pe etape, în cazul în care valul de refugiați va lovi și frontierele Romîniei. Este vorba de modul în care sunt valorificate informațiile, de locurile în care vor fi ridicate eventuale tabere de refugiați, dar și de traseele pe care imigranții ar urma să fie dirijați pentru a nu crea haos în localități. România pe ruta balcanică a migrației ilegale?

Autoritățile de la București au declanșat un plan de apărare a frontierelor României în așteptarea unui val de imigranți care ar putea porni spre Europa din tabere de refugiați din Serbia, Bulgaria și chiar din Turcia, țară unde sunt ”cantonați” milioane de refugiați sirieni.

Există informații care conduc la ipoteza că România ar putea fi inclusă în ”tradiționala” rută balcanică a migrației ilegale Grecia – Serbia – Macedonia – Ungaria – Austria – Germania, ca o ”buclă”, ca un mic ocol spre Europa. Acesta este motivul pentru care paza la granița de sud-vest a țării noastre a fost întărită chiar și cu elicoptere.

Sâmbătă, polițiștii de frontieră timișeni de la Sânnicolau Mare au oprit din drumul lor doi tineri din Kosovo care intraseră în țara noastră traversând un camp de lângă graniță.

Cei doi kosovari prinși au forțat fontiera verde” în zorii zilei.

Prinși și luați la întrebări, bărbații – ce au 20 și, respectiv, 25 de ani, au spus că sunt din Kosovo, că vin din Serbia și că au intrat, pe jos, ilegal în România. Cei doi au recunoscut că nu țara noastră îi tentează ci un stat din Europa de vest unde sperau să ajungă traversând, tot illegal, granite dintre România și statul vecin, Ungaria.

http://www.fluierul.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ROMANIA-REFUGIATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s