Primăria unui oraș din China cere angajaților să ofere un exemplu prin a face și al doilea copil


Deși pare greu de crezut, China se confruntă cu probleme demografice, pe care primăria unui oraș a decis să le rezolve printr-un îndemn original către proprii angajați.

Într-o perioadă în care China se confruntă cu probleme demografice determinate de o rată scăzută a natalității coroborată cu procesul de îmbătrânire rapidă a populației, primăria unui oraș a decis să ia problema în mâini și să recomande funcționarilor angajați în instituție să ofere un exemplu populației și să facă și al doilea copil.

Astfel, primarul orașului Yicjang, din provincia Huei, a efectuat un apel public pentru tinerii angajați ai instituției ca aceștia să facă mai mult de un copil, pentru a oferi un exemplu întregii comunități și pentru a ajuta la stimularea economiei în viitor.

„Tinerii funcționați trebuie să aibă inițiativa de a face și al doilea copil, în timp ce funcționarii mai în vârstă ar trebui să-i încurajeze pentru acest lucru”, se arată în scrisoarea redactată către angajații primăriei.

Societatea chineză este în pragul unei transformări structurale care s-ar putea dovedi mai profundă chiar decât lungul și durerosul proiect de reechilibrare economică, scrie Reuters, într-o analiză a evoluțiilor demografice în cea mai populată țara a lumii.

Astfel, populația îmbătrânește mai rapid decât ritmul de îmbogățire, dând naștere unui dezechilibru major cu implicații importante asupra eforturilor Partidului Comunist de a transforma economia Chinei și de a-și menține puterea.

Partidul Comunist analizează dejă ce măsuri pot fi adoptate pentru a contracara acest trend sau măcar pentru a limită impactul pe termen scurt.

http://www.activenews.ro/

This entry was posted in CHINA. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s