România vrea să cumpere mașini de teren blindate de peste 80 de milioane de euro, capabile să utilizeze rachetele antitanc Spike


România vrea să cumpere mașini de teren blindate de peste 80 de milioane de euro, capabile să utilizeze rachetele antitanc Spike

Ministerul român al Apărării a lansat o licitație de peste 80 de milioane de euro pentru achiziționarea de mașini de teren blindate, care să permită și montarea sistemelor de rachete antitanc Spike long-range.

Valoarea estimată este de circa 82,5 milioane de euro pentru un număr maxim de 286 de autoturisme blindate, iar durata acordului cadru ar urma să fie de 36 de luni, cu locul de livrare a produselor – București. Data de deschidere a ofertelor este 21 octombrie 2016, potrivit resboiu.ro.

Autoturismul vizat trebuie să aibă o masă proprie maximă de 7,5 tone și să se poată deplasa pe șosea cu o viteză maximă de minim 100 km/h.

Motorul trebuie să fi de tip Diesel, Euro5, dar să fie capabil să funcționeze și cu combustibil de aviație tip Kerosen. Autoturismul trebuie să poată transporta minimum patru persoane în interior, dar în același timp să poată găzdui mai multe tipuri de echipamente, printre care și armament specific trupelor.

Dimensiunile de gabarit trebuie să permită vehiculului să fie transportat pe căi rutiere, feroviare și navale, precum și în aer, cu aeronave precum C-130 Hercules sau elicoptere Boeing CH-47 Chinook.

Autovehiculul trebuie să aibă o trapă circulară în plafon și va fi dotat cu platforma rotativă de armament care, potrivit documentației de licitație, trebuie să permită montarea sistemului de rachete antitanc SPIKE long-range portabil, achiziționate de Ministerul Apărării la începutul anului.

http://www.activenews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ARMATA(arme). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s