Dacă-l vizitezi iarna, este un parc obișnuit. Dar primăvara devine… parc subacvatic.


Se întâmplă an de an în Austria, la Grüner See!

În Austria, în vecinătatea localității Tragoss și la poalele munților Hochschwab se află „Lacul Verde” sau Grüner See. Pe timp de iarnă, lacul are o adâncime foarte mică, de cel mult 2 metri, în vreme ce țărmurile sale sunt amenajate ca un parc. Și încă un parc pe cinste!

gs-a

De-ndată ce vremea începe să se încălzească și primăvara își ia rolul în primire, ghețurile și zăpezile acumulate o iarnă întreagă pe versanții munților se preschimbă în șuvoaie de apă ce se prăvălesc furioase la vale. Așa începe lacul să crească văzând cu ochii. Și tot așa ajunge el să inunde, în fiecare primăvară, suprafețele vaste ale țărmurilor, care pe timp de iarnă sunt utilizate pe post de parc. La venirea verii lacul are în jur de 12 metri adâncime. Așadar, în luna lui Cireșar este perioada cea mai bună pentru scufundări. Și perioada de apogeu a frumuseții lacului!

gs-1

Începând cu luna lui Cuptor apele încep să se retragă și, gradual, lacul își revine la dimensiunile firești iar locul scufundătorilor este luat iarăși de către excursioniștii obișnuiți, care-și vor lua potecile în primire, pentru a le parcurge la pas.

gs-c

gs-d

Culoarea apei și numele lacului provin de la vegetația montană pe care au acoperit-o apele provenite din topirea ghețurilor, a căror limpezime este pur și simplu incredibilă. Aceste ape de cleștar ce inundă parcul sunt destul de reci, temperatura lor fiind situată între 4 și 8 grade Celsius, lucru care însă nu-i împiedică pe amatorii de scufundări și de peisaje subacvatice să se ocupe de explorarea „adâncurilor”.

gs-t

Cu ajutorul unui echipament de scafandru, pajiștile subacvatice pot fi vizitate și admirate în toată splendoarea lor. Le poți „colinda” în voie, până ce vei obosi de la atâta înot. Dar sunt destule bănci în parc… pentru scufundătorii osteniți!

gs-b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa informații: http://www.amusingplanet.com/

Sursa imagini: amazingstuff.co.uk/

http://www.cunoastelumea.ro/

This entry was posted in FRUMUSETI DIN LUME. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s