UE, program istoric de asistență bancară: Un milion de refugiați sirieni primesc carduri de debit


Uniunea Europeana a lansat luni cel mai amplu program de asistenta umanitara din istoria sa, prin care aloca 348 de milioane de euro pentru cele mai vulnerabile familii de refugiati din Turcia.

E introduce un sistem nou de transfer al fondurilor – carduri bancare ce vor fi incarcate lunar, care le permit refugiatilor sa isi aleaga cheltuielile, relateaza Reuters.

“Astazi (luni – n.red.) lansam cel mai amplu si mai mare proiect umanitar pe care l-a sustinut vreodata UE. Va oferi o sursa de baza de venit pentru un milion de refugiati sirieni”, a declarat comisarul pentru ajutor umanitar si managementul situatiilor de criza, Christos Stylianides.

Refugiatii vor primi carduri de debit pe care va fi virata o suma lunara. Astfel, oamenii isi vor putea cumpara mancare, isi vor putea inchiria o locuinta sau vor putea plati taxele scolare pentru copiii lor, a explicat Stylianides.

Numarul celor care vor primi cardurile va creste treptat, pentru a ajunge in primul trimestru al lui 2017 la un milion, din totalul de trei milioane de refugiati din tara.

Peste 90% dintre refugiatii sirieni din Turcia traiesc in sate si orase, alaturi de populatia locala, iar cardurile de debit le vor permite sa fie autonomi si sa aiba “demnitatea de a alege” cum vor sa isi cheltuiasca banii, a adaugat comisarul.

Potrivit C.E., acesta este si un mijloc de a sprijini economia locala.

http://www.napocanews.ro/

Acest articol a fost publicat în EUROPA - IMIGRANTI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s