Conexiunea divină


La nivelul lobulului temporal drept al creierului uman se află receptorul şi totodată decodorul capacităţilor paranormale
de Violeta Bucur
„Miracolul sau ceea ce numim magie
 nu se află în afara legilor naturale şi nici nu este
un fenomen străin acestor legi. Ci însăşi legile, prin faptul că
rămân încă neînţelese, sunt în realitate miraculoase.”

În 1997, neurologii de la Universitatea San Diego din California au făcut cunoscut faptul că la nivelul lobulului temporal drept al creierului uman a fost descoperită o zonă care face posibilă comunicarea cu Divinul. Oamenii de ştiinţă au vorbit despre el ca despre „un modul divin, special conceput pentru a face posibilă ascultarea vocii Cerului”.

De fapt, încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, anatomiştii au demonstrat faptul că emisfera dreaptă a creierului uman este capabilă de percepţii extrasenzoriale şi mistice, cum ar fi cele din timpul experienţelor de ieşire din trup.

Cu 40 de ani în urmă doctorul Wilder Penfield, neurochirurg, a descoperit că stimularea electrică a unei anumite zone de pe lobul temporal drept declanşează senzaţii de tipul experienţelor la graniţele dintre viaţă şi moarte (în limba engleză Near Death Experience, NDE).

Aceeaşi concluzie a avut-o şi doctorul Michael Persinger care a declarat că posibilitatea de a trăi această experienţă este o consecinţă a modului în care este construit creierul uman. Acesta mai susţine şi că majoritatea oamenilor sunt capabili să înveţe să trăiască astfel de experienţe de percepere a Divinului şi să le reproducă la voinţă.

Un alt cercetător, doctorul Morse a studiat timp de 15 ani copii care au trăit experienţe la graniţele dintre viaţă şi moarte. Unii dintre aceştia se aflau la RMN (prescurtarea de la rezonanţă magnetică nucleară, un examen medical care se foloseşte de un câmp magnetic şi de pulsuri de radiofrecvenţă pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe şi ţesuturi ale corpului omenesc) în momentul în care s-a declanşat fenomenul şi acest lucru a permis punerea în evidenţă a gradului de activare a diferitelor zone cerebrale. Aceşti copii aveau vârste cuprinse între 3 şi 12 ani. La vârsta de 3 ani nici nu se poate pune problema ca aceştia să fi citit vreodată despre experienţe de tip NDE. Cei mai mulţi dintre ei s-au transformat profund în urma acestei experienţe: au devenit capabili să simtă câmpul energetic al altor persoane, să depăşească limitele materiei şi timpului. Alţii povestesc despre apariţii ale unor persoane moarte cu care au dialogat.

Filozoful şi neurologul Arthur Mandell afirmă: „Regatul cerurilor poate fi găsit în lobul temporal drept al creierului uman”. La nivelul lobulului temporal drept al creierului uman, sub ureche se află receptorul şi totodată decodorul capacităţilor paranormale. Această zonă este activată în momentul unei experienţe la graniţele dintre viaţă şi moarte.

„Modulul divin” ne transmite permanent informaţii. Pentru a-l auzi însă este necesar să ne eliberăm de vacarmul gândurilor şi emoţiilor care fac dificilă ascultarea acestei voci interioare.

În continuare se fac cercetări pentru a pune în evidenţă rolul pe care această zonă o joacă în cazurile de vindecare spontană a diferitelor boli. Cert este că toţi cei care au trăit astfel de experienţe au revenit cu un sentiment vădit de dragoste pentru viaţă şi cu certitudinea că există şi alte realităţi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.