AYNI SAU SACRA RECIPROCITATE


”Ayni sau sacra reciprocitate, este legea fundamentală a vieții, pentru că această reciprocitate este vitală. Fără aceasta noi trăim în dizarmonie, iar dizarmonia duce la suferință. De fapt principiul Ayni este atât de vital încât este singura regulă morală în tradiția incașă care în rest este o tradiție fluidă, flexibilă.
Ayni este respect, onoare și reciprocitate. Este pur și simplu recunoașterea că totul trăieste într-o balanță sacră de a da și a primi. Când practicăm Ayni, noi trimitem un mesaj către Existență și face parte din ceea ce Viața ne oferă. În alte cuvinte, când observăm principiul Ayni noi dăm înapoi pământului ceea ce noi primim; oferind pământului avem privilegiul de a primi ceva în schimb.
… Ayni este un principiu al egalității, respectului și acțiunii mutuale de a da și a primi. Ayni este conștient că noi toți suntem interconectați. Deci dacă vrei să primești mai mult, dă mai mult. Oferă-ți bunătatea, mulțumirea, dragostea, atenția. Paradoxal singurul mod în care poți primi este să dai, și cu cât dai mai mult, cu atât primești mai mult.
…Nu poți doar lua, fără să dai nimic în schimb. A lua și a nu da, nu face parte din Legea naturii și a vieții. Dacă nu dai ți-se va lua și tot se păstrează echilibrul. Totul este și trebuie să fie în echilibru.”

Reclame
Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA ( video). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.