Mintea și ADN-ul într-un Univers inteligent


Cu toții vorbim despre minte, despre creier și funcțiile acestuia… Dar știm oare cu adevărat ce este mintea și cum funcționează creierul?

Astăzi, tot mai mulți oameni de știință au ajuns la concluzia că Universul are un… design inteligent, că există o inteligență creatoare care se află în spatele a tot ceea ce există. Dacă este așa, ce reprezintă mintea noastră din această perspectivă? Să fie un instrument care depozitează și folosește informația inteligentă preexistentă în Univers?

Alături de minte, ADN-ul este o altă dovadă a unui program inteligent care ne guvernează dezvoltarea și care este într-o strânsă relație cu mintea. Atât de strânsă încât genele condiționează mintea, iar mintea poate influența manifestarea genelor.

Deși misterul funcționării ființei umane este încă departe de a fi pe deplin elucidat, multe lucruri au fost înțelese de știință. O parte dintre acestea ne sunt împărtășite în acest episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii (difuzat la Nașul tv) de către prof. univ. Dr. Leon Zăgrean de la Universitatea de medicină și Farmacie Carol Davila din București, unde este șeful disciplinei de fiziologie și neuroștiințe.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA(doc.Daniel Roxin). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s