Surprize ale istoriei: Gladiatorii Traco-Geto-Daci


Luptele de gladiatori, una dintre marile afaceri ale Imperiului Roman, erau expresia unei lumi particulare, surprinzătoare în care, alături de sclavi, erau prezenți și mulți oameni liberi ce au ales să facă parte din ea datorită beneficiilor pe care le aveau. Am putea compara clasa gladiatorilor liberi din Impeiul Roman cu cea a luptătorilor K1 de astăzi. Cu alte cuvinte, pentru mulți războinici liberi, perspectiva de a fi gladiator era foarte atractivă: însemna bani, glorie, femei frumoase… Nu același lucru era valabil și pentru sclavii gladiatori, deși unii dintre ei puteau să devină liberi în urma unor fapte de vitejie în arenă.

În acest spațiu al gladiatorilor, traco-geto-dacii au avut o prezență consistentă, una dintre principalele școli de gladiatori, cu sediul chiar în Coloseum, fiind cu specific dacic, așa după cum i-o arată și numele.

În episodul de astăzi al emisiunii ADEVĂRURI TULBURĂTOARE vă propun, alături de prof. dr. Mihai Popescu, să descoperiți secretele lumii gladiatorilor antici și prezența traco-geto-dacilor printre ei. Să ne amintim doar de tracul Spartacus, cel mai celebru gladiator din toate timpurile…

Daniel Roxin

Reclame
Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR(doc.). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s