Oamenii devorează animalele de pe planetă pînă la dispariţia lor totală


Primul studiu global al consecinţelor vînatului a arătat: 301 de specii de mamifere – de la cimpanzei pînă la hipopotami şi lilieci se află pe cale de dispariţie în urma uciderii lor de braconieri pentru carne - buşmit (bushmeat – carnea animalelor din Africa).

Primul studiu global al consecinţelor vînatului a arătat: 301 de specii de mamifere – de la cimpanzei pînă la hipopotami şi lilieci se află pe cale de dispariţie în urma uciderii lor de braconieri pentru carne – buşmit (bushmeat – carnea animalelor din Africa).

Hotelul de lux Forum Homini cu un acoperiş verde reconstituie leagănul umanităţii în Africa
Hotelul de lux Forum Homini cu un acoperiş verde reconstituie leagănul umanităţii în Africa

Buşmit-uş a fost un timp îndelungat o sursă tradiţională de hrană pentru localităţile rurale din ţările africane. Însă pe măsura dezvoltării infrastructurii, cele mai îndepărtate raioane au deveni accesibile pentru oameni şi a început vînătorile ilegale masive, care practic a golit pădurile.

Savanţii care au iniţiat studiul în acest domeniu averzizează – fără adoptarea unor măsuri urgente de protecţie a animalelor, specii întregi vor fi distruse complet. Aceasta va conduce la dispariţia sistemelor ecologice, precum şi va priva de hrană sute de milioane de oameni, ce depind de carnea animalelor sălbatice.

Dispariţia speciilor are loc fulminant, aceasta fiind alimentată de distrugerea habitatelor şi capturarea zonelor sălbatice de către oameni şi creşterea animalelor domestice.

Rezultatele studiului au fost publicate în „Royal Society Open Science”. Cercetătorii au utilizat „lista roşie” a animalelor pe cale de dispariţie, prezentată de Uniunea Internaţională pentru conservarea naturii (International Union for Conservation of Nature, IUCN). Sînt doar mamiferele. care sînt consumate exclusiv în alimentaţie.

Savanţii au menţionat 301 de speci. Aici nu sînt incluse speciile de mamifere ce mor din alte cauze – din cauza reducerii suprafeţelor de habitat şi braconajul pentru fildeş.

http://ecology.md/

Reclame
Acest articol a fost publicat în MINUNATELE NECUVANTATOARE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.