“SUA vor ataca ţări ca să-şi menţină economia”, declară un parlamentar islandez


Statele Unite ale Americii vor continua să menţină conflicte deschise peste tot în lume pentru a-şi menține economia și prestanţa militară, indiferent de cine va fi următorul președinte, susţine un membru nou ales al Parlamentului islandez.

photo

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 8 noiembrie, cu principalii doi candidați la președinție, democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump, dar contează foarte puţin cine câştigă, a declarat pentru Sputnik International parlamentarul Sunna Aevarsdottir, membru al Partidului Piraţilor din Islanda.

“Cred că America este un imperiu și se comportă ca un imperiu. Contează foarte puțin cine ajunge preşedinte. Acesta va continua pe același curs până când ceva mult mai rău se întâmplă. Se pare că, indiferent de lider, Statele Unite ale Americii vor continua să atace țări pentru a-şi menține economia și modul de viață”, a spus Sunna Aevarsdottir.

Ea a subliniat faptul că linia politicii externe a SUA sub Hillary Clinton va fi mai dură decât a fost cea a lui Barack Obama care a invadat 8 ţări, însă nici Donald Trump nu diferă.

“Eu cred că Hillary ar fi mai agresivă decât Obama, care a invadat 8 țări de când a preluat mandatul. Eu nu văd nicio schimbare fundamentală. Nu cred că Trump ar fi oferit o soluție mai bună”, a remarcat Aevarsdottir.

Ea a adăugat că, deși Partidul Piraților nu a oferit multe detalii despre alegerile prezidențiale din Statele Unite, oamenii au fost îngrijoraţi cu privire la comportamentul lui Trump și la referințele pe care le-a făcut despre armele nucleare.

Potrivit lui Aevarsdottir, Partidul Piraţilor din Islanda l-a susţinut pe democratul Bernie Sanders în cursă electorală.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor parlamentare de sâmbătă din Islanda, Partidul Piraților este al III-lea, cu 14,5% din voturi.

Sursa: Sputnik Moldova

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s