Imprimanta 3D care produce 60 de metri pătraţi de locuinţă pe zi


3D-принтер, который «печатает» 60 квадратных метров жилья в день

Imprimarea 3D trece de la miniaturi la obiecte de toate formele şi mărimile, deschizînd nou perspective în proiectare, modelare şi construcţie. Inginerul rus Nikita Chen-un-Ta a prezentat recent o nouă imprimantă 3D, care poate construi o clădire cu multe etaje într-o zi. E suficient să alegeţi proiectul, să încărcaţi programul şi să aşteptaţi – locuinţa contruită special pentru Dvs. va fi gata.

Imprimarea 3D parcă a ieşit de pe paginile de ficţiune şi s-a răspîndit în toate domeniile de activitate umană. Încă nu demult, imprimantele 3D pentru crearea obiectelor în miniatură erua prea voluminoase şi iată deja Chen-Un-Ta elaborează un aparat mai compact. Un alt scop este ca imprimata să fie stabilă şi capabilă să funcţioneze pe orice tip de suprafaţă. În prezent sunt necesare doar 30 de minute pentru a o instala şi a o pune în funcţiune.

Imprimanta Apis Cor este capabil să construiască 60 de metri pătraţi de spaţiul locativ timp de 24 de ore, imprimînd strat după strat dintr-un amestec special. Această metodă inovativă permite economisirea resurselor, reduce deşeurile, cheltuielile pentru forţa de muncă şi consumă mai puţină energie electrică. „Ecologii ar trebui să fie muţumiţi de această maşină, deoarece nu lasă deşeuri şi consumă doar opt kilowaţi de energie, exact cît este necesar pentru a fierbe apa de cinci ori într-un ceainic electric”, afirmă echipa Apis Kop.

Imprimarea 3D şi alte tehnologii ale viitorului, cu siguranţă, aduc schimbări pozitive în lume, dar este important ce preţ va trebui să plătim pentru aceste locuinţe „ieftine”. Foarte mulţi dintre cei implicaţi în industria construcţiilor vor trebui să se adapteze la noile condiţii, în care lucrările vor putea fi efectuate mai calitativ şi aproape gratuit cu ajutorul unei maşini.

3D-принтер, который «печатает» 60 квадратных метров жилья в день

3D-принтер, который «печатает» 60 квадратных метров жилья в день

3D-принтер, который «печатает» 60 квадратных метров жилья в день

 

Sursa: ecobyt.ru

 http://ecology.md/
Acest articol a fost publicat în CONSTRUCTII, STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s