Studiu: Un artefact misterios vechi de 6.000 de ani a fost realizat printr-o tehnică pe care astăzi o folosim în industria aerospațială


Un artefact vechi de 6000 de ani descoperit în satul Mehrangarh, din Pakistan, bulversează lumea științifică din întreaga lume. Artefactul a fost analizat pentru a se determina modul exact în care a fost construit folosind o tehnică cunoscută sub numele de „imagistica prin fotoluminescență”. Concluzia?

„Este realizat printr-o tehnică pe care o folosim astăzi în industria aerospațială, aeronautică și în biomedicină. Are o precizie de execuție extrem de bună, poate concura cu orice aliaj de înaltă performanță din oțel sau titan pe care omul îl realizează acum”, a declarat pentru Washington Post, Mathieu Thoury, cercetător la Ipanema, centrul european pentru studiul artefactelor antice.

artef

Studiul asupra obiectului, publicat în revista de specialitate Nature, a mai constatat faptul că amuleta a fost făcută prin turnarea de cupru extrem de pur.,Cuprul a absorbit o cantitate mică de oxigen în timpul prelucrării, ceea ce explică prezența oxidului de cupru microscopic în interiorul amuletei.

artefact1

Situl antic de la Mehragarh a fost investigat pentru prima dată în 1974.

Este cunoscut ca unul dintre cele mai importante situri arheologice din perioada neoliticului timpuriu. Situl a fost excavat până în 1986 și apoi din nou, în perioada 2000-2007. Amuleta neobișnuită, care are numărul de inventar al MR.85.03.00.01, este doar una dintr-o serie de ornamente de acest fel descoperite la Mehragarh.

sit

sursa: .dailymail.co.uk/

sursa: ancient-code.com/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în MISTERE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.