O frumusețe unică în lume, descoperită recent în România, este ferită de ochii curioși ai lumii, nimeni neavând voie să pună măcar piciorul acolo


Guvernul României a interzis popularea insulei Sacalin, un petic de uscat lung de 21.000 de hectare situat în Marea Neagră, pentru a evita poluarea unui tărâm ce pare parcă desprins din altă lume.

Insula Sacalin este de dimensiunile Capitalei României, dar eclipsează lumea științifică prin varietatea de păsări care poposesc aici. 229 de specii rare care sălășluiesc în mijlocul unei faune nemaiîntâlnite nicăieri în lume. Sute de specii de plante rare.

Bucata de pământ s-a format acum 150 de ani. Deși inițial au fost două insulițe, Sacalinu Mare și Sacalinu Mic, cu timpul acestea s-au unit formând ceea ce astăzi este un teritoriu unic, cu suprafața de 210 kilometri pătrați, potrivit datelor furnizate de Rezervația Deltei Dunării. Insula este situată în Marea Neagră, aproape de coasta românească, în dreptul brațului Sfântu Gheorghe.

Pe această insulă se găsesc colonii rare de chire de mare și pelicani creți, specii care își petrec tot anul în această zonă. În apele din apropiere se regăsesc sturioni și plante rare, precum varza de mare sau canarul bălții.

Reclame
Acest articol a fost publicat în FRUMUSETI DIN ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s