În sfârșit: Filmul „POVEȘTI DESPRE VLAD VOIEVOD DRĂCULEA” poate fi vizionat pe internet. Răspândește vestea!


draculea-1

„Despre Vlad Voievod s-au realizat numeroase filme artistice și documentare. Cu excepția filmului realizat în România în 1979 cu Ștefan Sileanu în rolul principal, celelalte producții sunt la un nivel cel puțin… jenant din punct de vedere al respectării adevărului istoric. Ne este prezentat cu obstinație un Vlad Voievod care – conform unei strategii de marketing ce nu-și are locul în studiul sau promovarea istoriei – trebuie să faca legătura cu atât de bine vândutul prinț al tenebrelor, Dracula.

Istorii despre Vlad Voievod Drăculea prezintă câteva momente din viața voievodului și realitatea istorică cruntă a vremii sale.

Da, “Vlad a fost bun, tare bun, dar vremurile au fost rele cu el și nu i-au dat pace!”. Și da, românii au avut sclavi tătari pe care îi țineau în lanțuri pentru desele raiduri și crime pe care le înfaptuiau în Valahia și Moldova și au mai avut curaj valahii ca, sub comanda lui Vlad, să atace primii Imperiul Otoman.

Structurat în doua părti distincte – una artistică și una documentară (partea documentară urmează să fie urcată pe internet), filmul pe care urmează să îl vizionați, prezintă, pe baza unor studii istorice extinse pe mai mult de 20 de ani, istoria imparțiala a celui care la 1462 a obținut una dintre cele mai importante victorii creștine împotriva expansiunii islamice.

După o serie nesfârșită de filme românești care prezintă cât de absurd, stupid, irațional, urât și vulgar este universul românesc, Istorii despre Vlad Voievod Drăculea are curajul elementar (a se citi datoria!) de a vorbi despre vremurile când libertatea Europei Creștine era decisă la Dunăre de vitejia și geniul militar al voievodului nostru.”

Vasile Lupașc

Acest articol a fost publicat în ISTORIE RO.(Vlad Tepes). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.