Elon Musk, proprietarul SpaceX: „Șansa ca noi să NU trăim într-o simulare computerizată este de una la un miliard”


Miliardarul Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX și a Tesla Motors, susține că viețile noastre se desfășoară, mai mult ca sigur, într-o lume simulată pe calculator, alimentată de o inteligență artificială, similară cu cea din filmul Matrix. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă susținută în statul american California, cu ocazia unui simpozion hi tech.

Elon Musk, este unul dintre cei mai implicați oameni de afaceri în cercetarea pericolelor la care vom fi expuși dacă o să continuăm să dezvoltăm inteligența artificială.

elon

Cel mai puternic argument în sprijinul teoriei este următorul: Acum 40 de ani aveam doar Pong — două dreptunghiuri și un punct. Asta era tot. Astăzi, după doar 40 de ani, avem simulări 3D  fotorealistice, în care milioane de oameni se joacă simultan, iar în curând vom avea și o realitate virtuală, vom avea o realitate augmentată. În viitor jocurile vor fi atât de îmbunătățite încât va fi imposibil de deosebit de realitate, pur și simplu imposibil de deosebit. Chiar dacă viteza acestor progrese tehnologice ar scădea și de 1000 de ori, tot ne-am îndrepta în timpurile actuale, către un asemenea viitor”, a declarat Elon în cadrul conferinței.

Întrebat de reporteri dacă trăim într-o simulare computerizată, răspunsul miliardarului a fost: „da, probabil. Ar trebui să sperăm că este adevărat și că trăim într-o simulare, în caz contrar, civilizația noastră va avea un sfârșit”.

Întrebarea dacă ceea ce vedem este real sau nu i-a nedumerit pe oameni, încă din cele mai vechi timpuri. Însă, în ultimii ani, odată cu dezvoltarea computerelor și a inteligenței artificiale, numărul persoanelor care iau în calcul o astfel de teorie a crescut.

sursa: independent.co.uk/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA(energie). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.