Interdicția surogației, subminată judiciar în Italia:


Un tribunal decide că doi frați gemeni nu sunt frați pentru a favoriza un cuplu de homosexuali. Cum a fost posibil acest lucru

Într-un caz complex, în care, în cele din urmă, legea a surclasat biologia, instanța a decis că doi frați gemeni, născuți de aceeași mamă-surogat și având aceeași mamă biologică, nu sunt frați, conform unui articol publicat de Washington Post și citat de culturavietii.ro.

Această decizie problematică a inversat o decizie anterioară a instanței inferioare, care nu permitea taților biologici ai copiilor, un cuplu de homosexuali, să îi înregistreze drept copiii lor.

Întrucât fiecare bărbat a folosit propria probă de spermă pentru crearea in vitro a embrionului, curtea a decis că fiecare bărbat își poate înregistra propriul copil biologic ca fiind al său, nerecunoscând ca părinte nici mama biologică, nici mama surogat.

Se poate argumenta, desigur, că interesul copilului este ca, în toate cazurile posibile, să fie crescut de sau măcar să își cunoască ambii părinți (sau, în acest caz bizar, pe toți cei 3), or dreptul și interesul lor de a-și cunoaște complet originile este anulat prin decizia instanței italiene, care refuză explicit să recunoască maternitatea mamelor – cea biologică și cea care a născut –, eliminându-le convenabil din viața copiilor pentru interesul taților biologici de a-și concretiza propria idee de „familie”.

Este, de asemenea, neclar în ce mod va fi în interesul celor doi frați, gemeni după mamă (mame!), să nu fie considerați frați din punct de vedere juridic în cazul unei despărțiri a cuplului homosexual.

Un alt argument pentru prostul discernământ al judecătorilor în acest caz este acela că decizia subminează legislația în vigoare, validând, practic, în totalitate un contract de surogație încheiat în străinătate.

Acest articol a fost publicat în HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: