Ipocrizie maximă: După ce a COTROPIT economic Europa de Est,


Austria vrea prioritate la angajare în fața altor cetățeni ai Uniunii: Țările est-europene exportă șomaj

După evenimentele din 1989, care au dus la destrămarea fostului bloc comunist, Austria a devenit o mare putere economică. Firme locale au reușit prin mijloace încă necunoscute să acapareze întregi domenii economice din Europa de Est.

OMV, Erste, Raiffeisen, Schweighofer Holzindustrie, VIG și altele, au făcut afaceri extrem de oneroase în această parte a Europei.

Christian Kern, cancelarul Austriei, se revoltă împotriva cetățenilor est-europeni, care, din cauza sărăciei, pleacă în alte țări pentru un trai mai bun. Imigranții veniți din alte state UE trebuie să poată fi opriți să aibă acces la un loc de muncă dacă un austriac calificat a aplicat pentru aceeași funcție, a declarat cancelarul Christian Kern, liderul Partidului Social-Democrat din Austria (SPO, centru-stânga).

„Acest lucru înseamnă că doar dacă nu va fi disponibil un șomer în Austria un loc de muncă poate fi dat fără restricții unui imigrant”, a adăugat Christian Kern, citat de site-ul de știri Kurier.at și de Euobserver.

Christian Kern a acuzat țările est-europene că „exportă șomaj în Austria”, îndemnând companiile austriece să acorde prioritate la angajare austriecilor.

Cancelarul Austriei propune introducerea unui „mecanism de protecție pe piață muncii”. „La nivelul Uniunii Europene, trebuie reintrodus un instrument pe piața muncii, în principal în sectoarele în care șomajul este ridicat și unde sunt tensiuni”, a subliniat Kern.

Kern uită că toți cetățenii UE au drepturi egale în privința liberei circulații. Totodată, cancelarul Austriei nu face nicio referire la migranții veniți din zonele arabe.

http://www.activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA, LOCURI DE MUNCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ipocrizie maximă: După ce a COTROPIT economic Europa de Est,

  1. Adolf zice:

    Numai firme si banci teapa de pe urma austriecilor. Nici n-at trebui sa fie lasati sa „investeasca” in nici in domeniu in Romania. Sunt teparii europei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s