Nutella ar conține o substanță potențial cancerigenă. Produsul nu se mai vinde în Italia


Nutella ar conține o substanță potențial cancerigenă. Produsul nu se mai vinde în Italia

Un raport al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a arătat că uleiul de palmier, un ingredient des folosit în industria alimentară, conține o substanță potențial cancerigenă.

Imediat, mai mulți retaileri italieni au decis să retragă produsul de la vânzare.

În mai anul trecut, EFSA a publicat un studiu conform căruia uleiul de palmier produce, în cantități însemnate, o substanță potențial carcinogenă (GE) dacă este încălzit la temperaturi de peste 200 grade Celsius.

Ferrero, compania care produce Nutella, a declarat că uleiul folosit de companie pentru producerea cremei tartinabile este procesat la o temperatură sub 200 de grade Celsius și a insistat că înlocuirea ingredientului ar crea un produs inferior. Grupul italian utilizează circa 185.000 de tone de ulei de palmier pe an pentru dulciurile sale.

„Fără uleiul de palmier, Nutella ar fi un înlocuitor inferior pentru produsul real. Ar fi un pas înapoi”, spune Vincenzo Tapella, directorul de achiziții al Ferrero.

http://www.activenews.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s