Donald Trump i-a făcut vânt Victoriei Nuland,


unul dintre oficialii americani cei mai implicați în viața politică de la București din ultimii ani și o promotoare intensă a „luptei anticorupție”

Donald Trump i-a făcut vânt Victoriei Nuland, unul dintre oficialii americani cei mai implicați în viața politică de la București din ultimii ani și o promotoare intensă a „luptei anticorupție”

Asistenta secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, Victoria Nuland, a părăsit această funcție după instalarea noii administrații americane, informează siteul Profit.ro în exclusivitate.
Chiar dacă reprezentanții Departamentului de Stat al SUA nu au confirmat dacă Nuland a fost demisă sau a plecat singură, cert este că pe 19 ianuarie agenția Reuters scria că fostul asistent nu s-a aflat pe lista cu funcționari numiți de Obama pe care Trump i-ar fi rugat să rămână în funcție și după 20 ianuarie.
Victoria Nuland a fost numită în funcție de către fosta contracandidată a lui Trump, Hillary Clinton în 2013, după ce-i fusese acesteia purtătoare de cuvânt. Soțul lui Nuland, Robert Kagan, a fost unul dintre cei mai aspri criciti ai lui Donald Trump atât încă de la anunțul candidaturii magnatului american.
Nuland a fost foarte implicată în viața politică de la București, intrând în atenția opiniei publice în 2014, atunci când a vizitat Capitala României pentru a critica unele măsuri luate de Parlament privind modificarea Codului Penal. „Atunci, Nuland a avut întrevederi cu procurorul-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, cu președintele Traian Băsescu și cu ministrul de Externe Titus Corlățean, dar nu și cu premierul Ponta, care a lipsit atunci din țară, presa speculând că absența s-a datorat chiar vizitei lui Nuland și atitudinii critice a oficialilor americani față de autoritățile politice de la București”, scrie Profit.ro.
De asemenea, în ianuarie, Nuland a avut o întâlnire cu câțiva reprezentanți – pe alese, ai unor ONG-uri și ai mass-media apropiată de regimul fostului președinte Băsescu. Unii dintre aceștia sunt acum membri ai USR. Ultima oară s-a întâlnit cu președintele Iohannis în ianuarie 2016.
Nuland s-a implicat masiv în conflictul din Ucraina, susținând pe față manifestanții anti-prezidențiali, fiind prezentă pe străzile Kievului.
Noul asistent al secretarului de stat al Statelor Unite pentru Europa și Eurasia numit de administrația Donald Trump, John Heffern, este diplomat de carieră și a fost ambasador al SUA în Armenia în perioada 2011-2014.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s