Germanii de la Deutsche Bank spală bani negri proveniți din Rusia de miluarde de euro şi Merkel ne ține lecții de anti-corupție în timp ce la ea în țară e jale.


Deutsche Bank, amendată cu 630 milioane de dolari pentru spălare de bani proveniţi din Rusia

Deutsche Bank a acceptat să plătească o amendă de 425 de milioane de dolari către organismul care reglementează sectorul bancar din New York la care se adaugă suma de 204,46 milioane de dolari către Autoritatea de reglementare a activităților financiare din Marea Britanie (FCA).

Amenda vine ca urmare a unei anchete demarate în vara lui 2015 la divizia de brokeraj de la Moscova a Deutsche Bank. Ancheta a descoperit că o parte din clienții ruși ai Deutsche Bank cumpărau acțiuni la Moscova în ruble și le revindeau practic instantaneu la Londra în dolari astfel că între 2011 și 2015 acest mecanism a permis scoaterea din Rusia a aproximativ 10 miliarde de dolari.

„Deutsche Bank și mai mulți din directorii săi au ratat numeroase oportunități pentru a detecta, ancheta și opri această schemă care a continuat timp de mai mulți ani”, a informat Departamentul de servicii financiare din New York într-un comunicat.

Soluționarea acestui dosar vine după ce recent banca germană a ajuns la un acord amiabil în valoare de 7,2 miliarde de dolari cu justiția americană într-un dosar legat de înșelarea investitorilor în legătură cu vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) înaintea crizei financiare din 2008.

Deutsche Bank urmează să dea publicității joi rezultatele financiare pentru 2016.

Progresista Merkel l-a sunat pe Progresistul Iohannis. Discuția a avut loc în germană. Angela Merkel a discutat la telefon cu Klaus Iohannis. Cancelarul german susţine „lupta împotriva corupţiei” din România

Nota Redacției:

Lozinca „luptei împotriva corupţiei” urmată de justiția selectivă, aplicată de Binom, s-a transformat în cea mai puternică armă politică a progresiştilor, armă pe care o folosesc împotriva adversarilor politici (a se vedea cazul Olguța Vasilescu unde judecătorii au returnat dosarul DNA-ului din lipsă de probe sau Dezvăluirile lui Băsescu despre cum fabrica Binomul dosare chiar la preşedinte în birou)

Mai mult, poate ne spune Merkel că tot sprijină ea „lupta împotriva corupției”, cu yes-man-ul ei, Iohannis, cu tot, ce se mai aude cu dosarul corupților germani de la EADS?

Sau ce se mai aude cu escrocii germani de la Volkswagen, falsificatorii de emisii, care doar în România n-au fost trimiși în judecată? FBI-ul a şi arestat câțiva directori de la Volkswagen iar justiția americană a pus firma Volkswagen să plătească miliarde de dolari despăgubiri. La noi nimic. Escrocii germani de la Volkswagen nici măcar nu sunt trimiși în judecată.

Sau ce se mai aude cu tăierile bezmetice din pădurile noastre, tăieri făcute în folosul austriecilor, care tot germani sunt.

Sau ce se mai aude cu redevențele care stau nemodificate astfel încât românii să ia un bacșiș de 3,5%, în timp ce austriecii (germani) de la OMV, ne fură ca-n codru luându-ne gratis 96,5% din petrolul nostru şi 50% din gaze.

AICI ar trebui să acționeze la greu lupta împotriva celor care ne jefuiesc de resurse, de păduri, etc. şi împotriva escrocilor care ne fură cu emisii falsificate ca să nu mai vorbim de mita dată în dosarul EADS despre care nu se mai aude nimic. Parcă şi cei de la Fujitsu-Siemens erau băgați în dosarul Microsoft.

Merkel şi Iohannis sunt mereu cu corupția şi cu jaful „în gură” când vine vorba de România, dar marea corupție, marele jaf şi mai ales gravele acuzații despre un stat posibil mafiot se fac că nu le văd.

Ipocrizie şi tupeu e puțin spus.

„În ceea ce privește situația politică internă din România, cancelarul l-a asigurat pe președintele țării de deplina susținere pentru continuarea luptei împotriva corupției. O încetinire a ritmului luptei împotriva corupției și relativizarea statului de drept și a reformelor nu ar fi un semnal pozitiv”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, cancelarul german i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru ”entuziasmul său în promovarea relațiilor bilaterale excelente și a reiterat cooperarea strânsă cu privire la problemele legate de relațiile dintre Uniunea Europeană și Polonia”.

Totodată, potrivit sursei citate, cancelarul german și președintele Klaus Iohannis au mai discutat despre pregătirea reuniunii informale a șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană, care va avea loc în Malta, pe 3 februarie.

http://www.fluierul.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s