SONDAJ IRES. 65% dintre români cred că ne-am pierdut identitatea națională, 62% susțin că România și-a pierdut independența,


61% consideră că am devenit o piață de desfacere a produselor din UE, 54% consideră că suntem guvernați de la Bruxelles

SONDAJ IRES. 65% dintre români cred că ne-am pierdut identitatea națională, 62% susțin că România și- pierdut independența, 61% consideră că am devenit o piață de desfacere a produselor din UE, 54% consideră că suntem guvernați de la Bruxelles

Ultimul sondaj IRES, publicat în revista ”Sinteza”, ediția tipărită pentru ianuarie-februarie, arată ce părere au românii despre viitorul UE, dar și cu privire la dușmanii României.

45% dintre români sunt mai degrabă pesimiști în ceea ce privește viitorul UE în timp de 50% mai degrabă optimiști. 48% cred că o să intrăm în Schengen în 2017, iar 39% spun nu cred că România va intra în Schengen în acest an.

Respondenții au răspuns și unei întrebări deschise. Ei au fost întrebat cine este cel mai mare dușman al României. Prima țară aleasă a fost Ungaria, cu 18%. Surpriza constă în țara de pe locul al doilea- Olanda, cu 6%, probabil din cauza din cauza controversei cu Portul Constanța și refuzului de a intra România în Schengen.

Germania este considerată de 6% dușmanul României, dar 20% o consideră ”prieten”. Franța este văzută de 2% dușman și de 21% prieten. Italia este pe locul 3 la ”prieteni”, cu 7%, și este urmată de Spania (4%).

Respondenții cred că România a avut mai mult de câștigat de când a intrat în UE în proporție de 62%, iar 29% consideră că au mai mult de pierdut.

65% dintre români cred că ne-am pierdut identitatea națională, 62% susțin că România și- pierdut independența, 61% consideră că am devenit o piață de desfacere a produselor din UE, 54% consideră că suntem guvernați de la Bruxelles.

Sondajul arată că 1/5 din români au muncit într-o țară membră UE. 8% dintre români au beneficiat de fonduri UE.

IRES a realizat sondajul în perioada 9-12 decembrie 2016 și are o eroare de plus-minus 3,2%.

http://www.fluierul.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ROMANIA DISTRUSA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s