Trenurile viitorului vor putea atinge viteza sunetului


Trenurile viitorului vor putea atinge viteza sunetului

În timp ce în România trenurile nu ating prea des 100 km/h, în Coreea de Sud autoritățile pregătesc un tren care se va apropia de viteza sunetului. Nu este un proiect SF, ci unul realizabil din punct de vedere tehnologic.

Trenul ar urma să plece din Seul și va atinge viteze aproape supersonice, de peste 990 km/h. Astfel, călătorii vor putea ajunge mult mai repede la destinație. Trenul va fi de două ori mai rapid decât cele care levitează pe șină magnetică. Aceastea sunt cele mai rapide trenuri care există în prezent și ating o viteză de aproximativ 430 km/h.

Potrivit publicației Korea Times, noul tren nu va atinge chiar viteza sunetului, însă va fi aproape de această performanță. Viteza sunetului este de aproximativ 1.234 km/h, iar trenul va depăși 990 km/h.

Cercetătorii de la Korea Railroad Institut spun că trenul va putea atinge o viteză foarte mare pentru că va circula în interiorul unui tunel unde presiunea va fi foarte joasă, deci aerul nu va opune multă rezistență. În următorii trei ani, experții vor discuta cu alți specialiști de la Universitatea Hanyang despre tehnologiile prin care poate fi construit un asemenea mijloc de transport.

Cursa pentru construirea celui mai rapid tren din lume

Oamenii de știință din SUA, Canada și China caută la rândul lor soluții pentru a realiza trenuri supersonice. Americanii de la Hyperloop One sunt deja foarte aproape de realizarea unui mijloc de transport care va atinge viteze uriașe, de peste 1.200 km/h.

Hyperloopva avea „capsule” individuale care pot transporta între 6 și 8 persoane. Acestea se vor deplasa cu ajutorul magneților printr-un tunel suspendat, din care a scos eliminat aerului, formându-se asfel vacuum.

În acest fel, pasagerii vor putea ajunge de la Los Angeles la San Francisco în doar 35 de minute, iar un bilet va costa numai 20 de dolari. Prețul pentru realizarea acestui proiect va fi însă colosal. Unii specialiști au estimat că va costa în jur de 16 miliarde de dolari, însă alții cred ca suma va ajunge la 100 de miliarde.

Un protip al proiectului, numit DevLoop, a fost deja montat în deșert, lângă Las Vegas. Compania Hyperloop One negociază deja cu autoritățile din Dubai, pentru lansarea primului Hyperloop din lume în Emiratele Arabe Unite. Proiectul s-ar putea concretiza în următorii 5 ani.

http://www.activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Trenurile viitorului vor putea atinge viteza sunetului

  1. Buna ziua eu mam uitat azi pe discovery science si am auzit ca an curand americanii an colaborare cu japonezi se va lansa un proiect cu trenul viitorului care va atinge o viteza impresionanta de: 29.000km/h. Nu miavenit sa cred cand, am auzit asa ceva. Noi romanii nu santem an stare sa scoatem si noi un tren macar sa atinga viteza de 500km/k. Va rog frumos scoateti si voi un tren. Mai multa colaborare cu japonezii si poate cine stie vom scoate si noi un tren al viitorului. Macar atat. Va multumesc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s