Curtea de Conturi: 500.000 de hectare de teren nu au fost reimpadurite. Dezastru ecologic


Curtea de Conturi a gasit ilegalitati la Romsilva. Institu\’ia nu a efectuat lucrări de reîmpădurire pentru 500.000 hectare de teren, conform prevederilor legale – raport Curtea de Conturi.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva nu a realizat, conform prevederilor legale, lucrări de regenerare pentru aproximativ 500.000 de hectare de teren, ne-administrate forestier, în timp ce contribuţia la Fondul pentru mediu, reprezentând 2% din veniturile realizate din vânzarea masei lemnoase şi/sau a materialelor lemnoase, a fost calculată şi virată la o valoare sub prevederile legale, arată Raportul Curţii de Conturi pe anul 2015.

Potrivit sursei citate, diferenţa totală ne-virată de către administratorii sau proprietarii de păduri, pentru perioada 2011-2015, este estimată la 1,697 milioane lei.

La nivelul RNP – Romsilva nu au fost efectuate lucrări de regenerare, conform prevederilor legale, pentru aproximativ 500.000 de hectare de teren (pădure) neadministrat forestier şi unde, în mare parte, vegetaţia forestieră a fost îndepărtată, notează documentul citat.

Raportul Curţii de Conturi relevă că mai multe direcţii silvice din zona de câmpie (Brăila, Dolj, Olt, Teleorman, Tulcea etc.) nu şi-au realizat programele anuale de împădurire şi nici lucrările de refacere a plantaţiilor calamitate.

Nu au fost întreprinse toate demersurile referitoare la: elaborarea şi promovarea unor acte normative pentru clarificarea aspectelor juridice referitoare la transferul, din patrimoniul unui agent economic către RNP-Romsilva, a infrastructurii construite special pentru administrarea în regim silvic a pădurilor, formată din diguri, canale de colectare şi scurgere a apelor, debarcadere, curţi şi cantoane silvice etc.; realizarea, cu prioritate, a Sistemului naţional al perdelelor forestiere de protecţie, în vederea prevenirii şi diminuării consecinţelor fenomenelor şi calamităţilor naturale; transferul de la Administraţia Domeniilor Statului către RNP-Romsilva a unor terenuri degradate, în suprafaţă de 8.530 hectare, în vederea ameliorării prin împădurire.

NapocaNews

 

http://www.napocanews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în PAMANT - PADURI - RESURSE NATURALE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Curtea de Conturi: 500.000 de hectare de teren nu au fost reimpadurite. Dezastru ecologic

  1. Ioan B. zice:

    Oare individul KWI nu are nimic de spus? Am spus „individ” pentru ca este un cuvand utilizat frecvent de dansul.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.