Terapia de șoc în educație și dezvoltarea României


Cu toate că românilor li s-au furat resursele și o parte din pământ, cu toate că am rămas fără industrie și avem multe datorii externe, România nu este încă învinsă. Românii mai au ceva: inteligența creativă, geniul științific. Iar aceste două lucruri pot să fie baza unei dezvoltări accelerate a țării.

Pentru asta, însă, este nevoie să se schimbe perspectiva asupra învățământului. Chiar dacă elevii români obțin nenumărate medalii la olimpiadele internaționale, chiar dacă inventatorii noștri fac performanță în competițiile internaționale de inventică, aceste lucruri nu sunt atât rezultatul unui învățământ performant, cât vocației unor profesori dedicați, care fac diferența în sistemul de educație românesc.

Prin urmare, e nevoie să trecem la o Terapie de Șoc în învățământ, în sensul de a face din învățământul românesc unul creativ, mai ales pe secțiunea tehnică unde se pot elabora și implementa cursuri speciale de inventivitate și creație tehnică, care să ofere cadrul necesar formării viitorilor inventatori.

Într-o emisiune de acum un an, în care l-am avut invitat pe profesorul Florin Colceag, vorbeam despre faptul că inventatorii români au în sertare invenții de interes global care ar aduce României, dacă ar fi exploatate în interesul național, zeci sau sute de miliarde de euro.

În emisiunea de astăzi, vă invit să descoperiți ce înseamnă terapia de șoc în educație, ca și o serie de alte lucruri inedite despre invenții și inventatorii români, mulțumită invitatului nostru – Conf. univ. dr. ing. Alexandru Stănilă, inventator, profesor de creație tehnică la două universități din România.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s